Uitverkocht

Fu Manchu


In search of... (in het kader van 40 jaar Effenaar)


+ Sungrazer + The Xcerts


Fu Manchu

Deze stoner koningen laten je broekspijpen wapperen op de klanken van hun klassieker In Search of ... !

Een beetje stonerfreak hoef je natuurlijk nog maar weinig wijs te maken over Fu Manchu. Sinds de oprichting van de band begin jaren '90, staat Fu Manchu namelijk al bovenaan de ladder van het genre. Voor wie zijn kop flink in het (woestijn)zand heeft gehad, toch maar een paar feitjes over deze übervette Amerikaanse stonerband. De muziek van deze vier Californiërs heeft flinke aansluiting bij groepen als Queens of the Stone Age en Kyuss. Niet in het minst omdat oud Kyuss-drummer Brant Bjork een belangrijke rol heeft gespeeld in de historie van Fu Manchu. Hij produceerde bijvoorbeeld in 1994 de debuutplaat 'No One Rides For Free' en voegde zich drie jaar later als officieel bandlid bij de groep. Die samenwerking resulteerde onder andere in het meesterwerk 'In Search Of ... ' waarop de ballengrijpende wahwahriffs je om de oren vliegen en gitarist/zanger Scott Hill de furieuze psychedelische stonerrock bezwerend én opgefokt tegelijk aan elkaar zingt. Voor het eerst in de 24 jarige geschiedenis van de band zullen ze vanavond deze plaat van voren naar achteren spelen!

Inmiddels staan er elf albums op de discografie van Fu Manchu en zijn de wegen van Brant Bjork en de band gescheiden. In drummer Scott Reeder heeft de band echter een prima vervanger gevonden en met het gloednieuwe album 'We Must Obey' vallen alle puzzelstukjes wederom perfect op zijn plaats. Zelf gebruiken de heren voor de omschrijving het liefst de volgende metafoor: 'If life is a highway, Fu Manchu is it's soundtrack.' En daar hebben we barweinig aan toe te voegen. Is stonerrock jouw ding, maak dan vlug voort naar de Effenaar....The Action Is Go!

Sungrazer
Het voorprogramma wordt vanavond verzorgd door Nederlands' stonertrots Sungrazer. Dit groovende trio steekt niet onder stoelen of banken dat Kyuss toch wel hun 'main inspiration' is. Fuzzy, spacy en heavy, dat is de simpele maar o zo lekkere formule van Sungrazer. Let op, want binnenkort, komt hun tweede album 'Mirador'al weer uit.