Wintersleep


+ Rah Rah


Het Canadese Wintersleep maakt fijne rock in de trant van de vroege R.E.M., Editors en Snow Patrol!

In 2009 stond Wintersleep al eens in de Effenaar. De band had destijds net de doorbraakplaat 'Welcome To The Night Sky' in Nederland uitgebracht. Het album was reeds in 2007 in andere landen verschenen, maar viel hier pas later op. Een jaar later, we hebben het over begin 2010, komt de Canadese band alweer met een nieuw album op de proppen, het gevarieerde 'New Inheritors'. Op deze plaat laat Wintersleep een duidelijke ontwikkeling horen. De band levert een album vol scherpe indierocksongs af, die passen in het straatje van (de vroege) R.E.M., maar ook liefhebbers van bijvoorbeeld White Lies of Editors zal aanspreken.

Het mag duidelijk zijn dat de band uit Nova Scotia inmiddels heel wat muzikale kilometers afgelegd. Naast verschillende eigen headline tours stonden ze in het voorprogramma van Editors (de tour in 2009 die ook 013 aandeed), White Lies en Paul McCartney en werden ze in hun thuisland Canada bekroond met de Juno award voor beste nieuwkomer. 

Gelukkig is de band het touren nog niet beu, en gaan ze alvorens de studio in te duiken voor de nieuwe plaat nog een rondje Europa maken. Hoog tijd dus om de kleine zaal van de Effenaar weer eens aan te doen, voor een intieme show met heerlijke indierocksongs!