Secret Cinema All Night


Dommelvallei invites


Secret Cinema 5 hrs set!


Vanavond presenteert Jeroen ‘Secret Cinema’ Verheij, zijn nieuwe dubbelalbum Minerals tijdens een unieke 5 uur durende solo-set. Na Groningen, Rotterdam, Amsterdam en Utrecht is Eindhoven de vijfde stad waar Secret Cinema naast zijn nu al legendarische tracks, zoals Timeless Altitude, Gung Ho en Back Track, ook zijn nieuwste releases zal presenteren.

Secret Cinema speelt al vanaf de 90-er jaren een leidende rol in de Nederlandse technoscene. Michel de Hey ontdekte Jeroens’ talent in 1993 en voegde hem toe aan zijn label Immaculate Music. Vanaf dat moment is Secret Cinema’s ster rijzende en is hij een hooggewaardeerde en graag geziene gast geworden in het binnen- en buitenlandse club- en festivalcircuit.

Secret Cinema’s techno en tech-house is van oudsher sterk op de dansvloer gericht. Dat is vooral te horen op CD1, waar zijn kenmerkende stuwende bas- en melodielijnen alle ruimte krijgen. Afgewisseld met nog niet eerder uitgebracht abstract werk, is deze eerste CD een bijzonder gevarieerde compositie geworden. Samen met de experimentele ambient mix op CD2, die bestaat uit geluiden van tracks op CD1 in combinatie met bizarre instrumenten, klankvorken en soundscapes, toont Minerals Secret Cinema’s muzikale reikwijdte in alle glorie.

Met medewerking van o.a. Ramon Tapia, Egbert en Mental Youth is Minerals een album geworden waarmee Secret Cinema zich ijzersterk profileert als één van Nederlands meest vooraanstaande techno-producers. Nu al wordt Minerals gezien als zijn wellicht beste werk tot nu toe. En dat belooft heel wat voor de toekomst.

Secret Cinema All Night is een absolute must voor techno-liefhebbers en voor wie niet bang is zich te verliezen in een uiterst dansbare, energieke stroom van elektronische muziek.