John Grant


+ Alessi's Ark


John Grant

Prachtige seventies classics aandoende pianoballads met soms zeer explicitie teksten.

 John Grant maakte samen met Midlake als begeleidingsband met  'The Queen of Denmark' één van de pareltjes van 2010. De plaat staat dan ook hoog in menig jaarlijstje. En ook zijn prachtige live shows gooide hogen ogen op onder andere het Crossing Border festival. We zijn dan ook trots John Grant in de Effenaar te mogen verwelkomen.

'The Queen of Denmark' staat namelijk vol met prachtige seventies classics aandoende emotionele pianoballads met soms zeer explicitie teksten. Wij horen Rufus Wainwright en de oude Elton John er in terug. Zelf noemt Grant  70's grootheden als Supertramp, Abba, Nazareth en Judas Priest als invloeden.

Alessi’s Ark
Door haar papa werd ze vernoemd naar het Italiaanse designersmerk Alessi en als je dan toch artiest wordt, tja, dan gebruik je die naam natuurlijk. Singer-songwriter Alessi Laurent-Marke -net twintig-  begreep dat zelf ook en noemde haar band Alessi’s Ark. Ze komt uit Londen, maakt prachtige akoestische folkliedjes en zit net als john Grant op het Bella Union label, dat een hele zwik aan topartiesten in de folky en akoestische hoek onder hun hoede heeft.