Uitverkocht

Oud en Nieuw Festival


1971-1980: DJ Peter K + 1981-1990 Dj Peer Vos + 1991-2000: Rob’a’Billy + 2001-2010: Gemene Mixmeester + Denvis & The Real Deal + Krach + Shaking Godspeed + The Risque + The Chase Club + 3TSC Dj`s Janneman & Yobbo + dj Quickfade + dj Tijs


Oud en Nieuw Festival

De beste feestplaten van 40 jaar Effenaar + live rock & roll vuurwerk!

Grote zaal
Bijna 2011 alweer. Wat vliegt de tijd toch. De Effenaar opende in 1971 voor het eerst haar deuren. Precies; bijna veertig jaar geleden dus. En dat gaan we flink vieren tijdens het jubileumjaar 2011. Te beginnen vanavond tijdens een spectaculair Oud en Nieuw Festival. We blikken in de grote zaal terug op veertig jaar popmuziek, onderverdeeld in vier periodes. We doen het chronologisch: beginnen in 1971 en nemen je aan de hand mee door de decennia heen. En drie minuten voor het feest echt voorbij is, gooien we de grootste belofte van 2011 op de draaitafels. De dj’s schotelen de lekkerste, meest dansbare, feestelijke tracks voor. Hieronder frissen we nog even je geheugen op over de vier muzikale tijdvlakken. We gaan tussen het proosten door in ieder geval even goed sentimenteel worden op dit eerste feestje van het nieuwe jaar. Dansen en meezingen mag. Of beter gezegd: moet!
 

1971 – 1980
Een periode waarin enorm veel gebeurde. Zeker op muziekgebied. Het decennium van grote rockbands als Led Zeppelin en Pink Floyd. De jaren van de opkomst van de punk (The Sex Pistols stonden op 9 december 1977 in de Effenaar!). Maar ook van de disco en funk. Het tijdperk van grote successen van Abba, Kiss, Queen, Fleetwood Mac en David Bowie. En van de opkomst van wave. Zo staat 18 januari 1980 nog steeds dik onderstreept in de archieven van de Effenaar dankzij het memorabele optreden van Joy Division. Wie weet, hoor je ze vanavond luid en duidelijk voorbij komen.

 

 

 

 

 

1981 – 1990
Wat was menig muziekliefhebber blij toen op 10 januari 1981 The Kinks met hun geweldige live versie van ‘Lola’ de nummer één positie in de top 40 bereikten. Al was het maar omdat ze daarmee de Duitser Roland Kaiser met zijn hit ‘Santa Maria’ van de troon stootte. De opmaat naar een mooi muzikaal jaar en decennium. Namen die bij ons meteen opkomen? The Police, Michael Jackson, Prince, Doe Maar, Duran Duran, The Cure, Madonna en U2. En natuurlijk de Red Hot Chili Peppers, die hier op 18 februari 1988 speelden.

 

 

 

 

 

1991 – 2000
De allereerste hit van deze periode? ‘Ice, Ice, Baby’ van Vanilla Ice! Wie rapt ‘m niet nog van voor tot achter (en vice versa) mee? Een groepje uit Seattle genaamd Nirvana veroorzaakte op 24 september van hetzelfde jaar een gigantische revolte in de muziekwereld dankzij het fenomenale album ‘Nevermind’. Helaas hebben ze hier nooit gestaan. Maar hun plaatsgenoten van Pearl Jam wel. Op 5 maart 1992 om precies te zijn. Het lijkt nog gisteren, zucht. House en techno braken definitief hard door in Nederland. Dance met een rock attitue als Chemical Brothers en Underworld gooiden hoge ogen. En ook Blur, Leila K en 2 Unlimited kunnen zomaar eens voorbij komen vanavond. Vanavond geldt: ‘No Limits!’

 

 

 

2001 – 2010
Ook de beste platen van de afgelopen tien jaar leggen de dj’s tijdens het Oud en Nieuw Festival met liefde op de draaitafels. Want ook de recente geschiedenis leverde veel moois op. Editors (de eerste band die onze kleine zaal uitverkocht), De Jeugd van Tegenwoordig, The Killers, Limp Bizkit, Lady Gaga, Katy Perry. Ach, eigenlijk is opsommen een hopeloze zaak. Goed uit je dak gaan is het credo. Met een paar dikke aha-erlebnissen en de beste muziek van de afgelopen veertig jaar!

 

 

 

 

 

Kleine zaal + café
Zoals je ondertussen misschien gewend bent, is het in alle zalen van de Effenaar feest tijdens Oud en Nieuw. Op de begane grond is het vooral livemuziek die de klok slaat. Met in de kleine zaal Denvis & The Real Deal en in het Café The Risque en The Chase Club. Plus veel meer to be announced!

Denvis & The Real Deal
Waar Denvis is, is het feest. Al helemaal als hij zijn vrienden van The Real Deal meeneemt. Dat treft: want Denvis & The Real Deal bijten vanavond het spits af in de kleine zaal. De band bracht onlangs het alom bejubelde album ‘Join the Circus’uit. En het mag gezegd: Denvis overtreft hierop zichzelf met een fantastische mengeling tussen rock, singer-songwriter, soul, country en blues. Laat dit nieuwjaarsfeest maar beginnen!

Krach
2011 gaat het jaar van Krach worden. Punt. Waar de band in 2010 vooral nog wat rond kietelde met knallende shows tijdens de Popronde en zichzelf tegenwoordig 3FM Serious Talent mag noemen, gaat het echte werk pas in het nieuwe jaar komen. Muzikaal laveert de band ergens tusen De Staat, !!! en Queens of The Stone Age. Onder leiding van Torre Florim (De Staat) heeft de band een ruige en dansbare rockplaat die zich live vertaalt tot een heftig dans- en koppenschudfeest. 2011 is begonnen en Krach is er helemaal klaar voor!

 

 

 

 

Shaking Godspeed
Een andere serieuze kandidaat voor het grote werk in 2011 is het Nijmegense Shaking Godspeed. Het onlangs verschenen debuut 'Awe' zorgt voor veel enthousiasme bij de media en de band speelt zich met vuige en hallucinerende rockshows de laatste tijd flink in de kijker. Als afsluitende band in de kleine zaal zullen ze gegrandeerd voor een knallende afsluiting van deze eerste dag van het nieuwe jaar zorgen (of was het nu de laatste dag van het afgelopen jaar?)!  

The Risque
De nieuwe generatie van Eindhoven Rockcity leeft! The Risque is alles wat een goeie rocker nodig heeft: ze zijn jong, energiek, brutaal en vooral verrekkes luid! En stiekem maken ze nog ontzettend catchy songs ook. Een bandje voor de toekomst op wiens klanken het lekker een paar pinten wegkoppen is!

 

 


The Chase Club
The Chase Club: vette Eindhovense garagerock in het café. We kunnen er geen genoeg van krijgen vanavond. Ook via deze band blikken we terug naar het roemruchte verleden van de Effenaar. Want met oud-leden van o.a. 69 Charger, zit het wel snor met de Effenaar-historie van deze band.