DBC NK Breakdance 2010


BBoy Crew Batttle + Solo Kids BBoy Battle + Solo Popping Battle + Solo House Battle + Goodfoot afterparty


DBC NK Breakdance 2010

 

Met een uitverkocht NK vorig jaar en de populariteit van de Hip Hop Dans belooft het komende NK Breakdance weer een waar spektakel te worden. Op zaterdag 4 december strijden de Nederlandse dansers om de nationale titel.

Ook dit jaar is het NK verdeeld in een aantal categorieën. Op zaterdag wordt eerst begonnen met de Solo BBoy Kids Battle. Kinderen tot en met 14 jaar kunnen hun kunsten vertonen en krachten meten in deze solo competitie. De winnaar van vorig jaar, Emile Janssen (van o.a. ‘Breakkidz’, Finalisten van Holland’s Got Talent), zal er alles aan doen om zijn titel te prolongeren. Met deelname van rond de 100 kinderen zal dat echter geen makkelijke opgave worden.

Later op de dag volgen de kwalificaties voor de BBoy Crew, de Solo Popping en de Solo House competities. Laatstgenoemde zal voor het eerst te zien zijn op het NK om de beoefenaars van deze snel in populariteit groeiende dans een podium te bieden. Ook de competitie voor de BBoy crews zal dit jaar spannender dat ooit worden. Inmiddels zijn een aantal breakdance groepen in Nederland ook wereldwijd met succes actief en geven daarmee een mooi voorbeeld voor de beginnende en deelnemende groepen in Nederland.

Vanaf 20.00 begint het hoofdprogramma van het NK. De finale rondes van elke categorie komen aan bod. Met de aanwezigheid van internationale juryleden en DJ’s is de 11e editie een om niet te missen!

Direct na afloop van het NK maakt de Effenaar zich op voor de ‘GoodFoot’. Een feest voor iedereen die van dansen houdt en waarin veel verschillende stijlen de revue passeren; Funk, Soul, House, Hip Hop, Dub Step en meer.

Meer informatie op www.nkbreakdance.nl

 

 

Algemene informatie:

15.00 – 18.00: Solo BBoy Kids Battle
18.00 – 20.00: Kwalificaties BBoy Crew, Solo Popping & Solo House
20.00 – 23.00: Finale ronde NK Breakdance

vanaf 23:00 The Goodfoot Afterparty:  
The best Hip Hop-Funk-Latin & House Grooves for Poppers, Lockers, BBoys, House Dancers and everybody that like to move their feet.

 

Gerelateerde evenementen