Kensington


+ Hangover Sunday


De eerste headline clubtour van 3FM Serious Talent Kensington is een feit. En daar mag een Effenaar show natuurlijk niet in ontbreken!

Kensington
Het gaat erg lekker met Kensington. De band uit Utrecht schopte het onlangs tot 3FM Serious Talent en sinds die tijd is de lijn der succes alleen maar stijgende.

Eind juli 2010 verscheen het debuutalbum Borders uit via Bladehammer/EMI. Het album is geproduceerd door James Kenosha in het Engelse Leeds, in de studio van Nick ‘Peanut’ Baines, de toetsenist van Kaiser Chiefs. De mastering was in handen van een andere Engelsman, John Davis (o.a. U2, Arctic Monkeys en Snow Patrol). Borders werd officieel gelanceerd in een uitverkochte Ekko in Utrecht. De eerste single Youth (zie clip hieronder) werd enthousiast opgepakt door zowel radio als televisie.

De Britse inspiratie druipt er vanaf bij de vier jonge honden. Referenties naar bands als White Lies, Arctic Monkeys en Kaiser Chiefs worden vaak gemaakt. Niet gek natuurlijk, met James Kenosha achter de knoppen. Elk nummer op de debuutplaat heeft zijn eigen feel, maar de band weet er een coherent geheel van te maken. Twaalf krakers staan er op het debuut, en die zullen vast allemaal voorbij komen vanavond! 

Hangover Sunday
Fire from Helmond City. En deze keer met een tas vol 'chillin' cheesy fatboy's tunes' op bezoek bij de buren in Eindhoven. Het alternatieve popgezelschap van Hangover Sunday verpakt liedjes over jou en mij in een dito pakketje alternatieve pop. Toegankelijke en zweverige melodieën gaan samen met sfeervolle zanglijnen, scherpe randjes en fijne elektronische patronen.
De debuut-EP van het viertal werd eerder door het landelijke popmagazine FRET nog bestempeld als 'een toppertje'. In de gaten houden die Hangovers? In ieder geval topfit en als een katermedicijn dat wérkt. Momenteel worden voorbereidingen getroffen voor de opnames van de tweede EP, die dit jaar zal verschijnen.