Zodiak Commune: Analog Dialogue


live: G-Force (Genetic Records, BE) + Arkanoid (Binary Baseline Records, BE) + Bor + Lamot


Oude tijden herleven met Zodiak Commune in de Effenaar!

Vanavond komen de dikke dampen en analoge geluiden je weer als vanouds tegemoet vanuit de Effenaar, wanneer Zodiak Commune hier eindelijk weer eens haar opwachting maakt.

Bijna vijf jaar na Acid Virus - het laatste feest van Zodiak Commune in de Effenaar - blaast de organisatie de zaterdagavond in de kleine zaal van de Effenaar nieuw leven in met Analog Dialogue. Analog Dialogue draait om de gemeenschappelijke ‘roots’ van Zodiak Commune met andere interessante Acid, Techno en Tekno DJ's die hun muziek nèt die andere draai geven. Deze inspiratie kan uit alle windrichtingen komen, maar omdat wortels ook in Eindhoven vaak omlaag groeien, wordt die richting nu ook maar eens gevolgd en gaat de organisatie de dialoog met onze Zuiderburen aan. Zodiak Commune haalt zo meteen twee van de grootste iconen uit het Belgische Acid en Techno landschap naar Eindhoven; Arkanoid (Binary Baseline Records, BE) en G-Force (Genetic Records, BE).

Arkanoid (Binary Baseline Records, BE) werd eind jaren ‘80 al gehersenspoeld door de organische geluiden van de roemruchte 303. Samen met wat vrienden was hij destijds verantwoordelijk voor de X-parties in Nieuwpoort en Oostende, om vervolgens het platenlabel Binary Bassline Records op te richten. Ten tijde van het laatste Zodiak Commune feest in de Effenaar bracht hij op Zodiak Commune Records zijn "Sour Symphonies E.P." uit.

De trouwe aanhang kent G-Force (Genetic Records, BE) nog wel van het eerste Zodiak Commune feest in de nieuwe Effenaar; de compleet uitverkochte twaalfde verjaardag van de organisatie. Deze Belgische pionier - ook bekend als Stanny Franssen - is naast de talloze succesvolle Techno producties en zijn eigen Techno-label Genetic Records, altijd zijn liefde voor Acid blijven koesteren. Reken daarbij Bor (Zodiak Commune) en Lamot (Zodiak Commune) en deze editie van Analog Dialogue staat garant voor een onvergetelijke nacht lang 303, nostalgie en energie in de Effenaar.

Gerelateerde evenementen