Popronde


Bombay Show Pig + The Wrong Jeremies (3VOOR12 Hollandse Nieuwe) + Boef en de Gelogeerde Aap + Eins, Zwei Orchestra (Afterparty) + guerrillagig


Vanavond spelen er maar liefst vier Popronde acts in onze kleine zaal. En dan tellen we de guerrillagig nog niet eens mee!

Het Poprondeprogramma in de Effenaar bestaat vanavond uit twee delen. De eerste twee bands The Wrong Jeremies en Bombay Show Pig spelen in het kader van 3VOOR12 Hollandse Nieuwe.
Zoals gebruikelijk landt de Popronde afterparty ook weer neer in onze kleine zaal. In dit kader spelen vannacht Eins, Zwei Orchestra en Boef en de Gelogeerde Aap. Uiteraard zal er ook weer een verrassingsoptreden zijn (de bekende guerrillagig) en draait de dj de gezelligste en dansbare indie/alternative plaatjes.

3VOOR12 Hollandse Nieuwe

The Wrong Jeremies (22:15 - 22:45)

Geen gitaaracrobatiek op de vierkante centimeter of schema’s uit het boekje. Wat je daarentegen kunt verwachten zijn mechanische gitaararbeid, gevolgd door afwezige refreinen. 3voor12 vat samen: “The Wrong Jeremies zijn niet vies van hard werk, humor en pakkende ideeën”.

Bombay Show Pig (23:15 - 00.00)
Bombay Show Pig is een indie/noise trio. Hun tweede EP 'Baby, It's A Face', geproduceerd door Tjeerd Bomhof (Voicst), komt uit in september. Inmiddels hebben ze een grote live reputatie opgebouwd, zo deden ze o.a. support voor ‘The Black Box Revelation’.

Afterparty

Eins, Zwei Orchestra (00:30 - 01:15)

Een krachtige popband vol kleur, asymmetrie, eindeloze lijnen en spiralen, gevlochten in een muur van geluid. Een ode aan de Oostenrijkse architect en kunstenaar Friedensreich Hundertwasser. Eins, Zwei Orchestra is een project van Stefan en Lydia van Maurik. Het geluid van shoegaze-bands als My Bloody Valentine en The Pains Of Being Pure At Heart gecombineerd met pure popliedjes.

Boef en de Gelogeerde Aap (01:30 - 02:15)
Het duo Boef en de Gelogeerde Aap zijn inmiddels uitgegroeid tot twee grote jongens in de Tilburgse muziekscene. Met hun kruising van dubstep en hiphop laten de twee zich moeilijk in een hokje plaatsen. Innovatief en verfrissend...

Guerrillagig (02:30 - ...)
Het begint een soort traditie te worden, dat allerlaatste Popronde optreden, waarvan vantevoren nog niet eens bekend is welke artiest je überhaupt voor je kiezen krijgt. De ervaring leert dat de neus voor de goede smaak in ieder geval aanwezig is bij de guerrillagig. Was het twee jaar terug nog De Staat die net voor de grote doorbraak zorgden voor een euforisch hoogtepunt, vorig jaar waren het de toen nog onbekende boys van The Mad Trist. En laten zij in december nou net hun eerste eigen clubshow gaan geven in de Effenaar.