Olafur Arnalds


aftershow Jónsi


Ijslandse componist brengt met strijkkwartet minimal music in Sigur Ros sferen.

 

De creatieve stroom die Olafur Arnalds de laatste tijd op de mensheid loslaat, heeft een groter debiet dan het smeltwater van de  gletsjers in zijn opwarmende IJsland. Toch is het muzikale bronwater van zowel Found Songs,  Dyad 1909 als … And they have escaped the weight of darkness van kristalheldere kwaliteit.

De Ijslandse componist en wonderkind Ólafur Arnalds maakt modern klassieke minimal music met een postrock inslag. Minimalistische pianopartijen, overladen met strijkers en zachte electronica. Onaards en intens, je waant je in het magische Ijslandse landschap. Het mooiste aan zijn werk is mischien wel wat er niet is. De suggestie. Fans van het vroege werk van Sigur Rós kunnen hun muzikale hart ophalen. Tegelijk is het album ook voer voor liefhebbers van componisten zoals Arvo Pärt, Johann Johannsson, Philip Glass, Schönberg, Chopin en Greg Haines.

De aftershow met Ólafur Arnalds duurt ruim een uur en start om 23.30 uur (Jónsi speelt tot 23.00 uur en de Effenaar is 5 minuutjes lopen vanaf het Muziekgebouw Eindhoven).