MaYaN


+ Sons of Seasons


MaYaN is de nieuwe band met leden van Epica (o.a. Simone Simons), ex-After Forever, Pestilence en ex-God Dethroned. De debuutplaat Quarterpast verscheen op 20 mei op Nuclear Blast!

Met leden uit bands als Epica, Obscura, After Forever mag je MaYaN gerust een supergroep noemen, met als hoofdmaya: Epica-gitarist Mark Jansen. Vernoemd naar een verdwenen beschaving, de Maya’s natuurlijk, gaat deze metalband voor werelddominantie vanaf mei. Dan komt namelijk het debuutalbum uit op het Duitse toplabel Nucleair Blast.

Het album heet Quarterpast en bevat een mix van death-, black- en progressive metal. Frontman Mark Jansen heeft het natuurlijk al superdruk met zijn andere band Epica, maar gaat ook met MaYaN gewoon keihard touren. In de Effenaar is één van die bijzondere shows te zien en reken maar dat de boxen in de kleine zaal goed op hun donder gaan krijgen!

De eerste quotes van de metalspecialisten zijn inmiddels binnen. Lees en huiver wat zij te zeggen hebben over de binnenkort te verschijnen debuutplaat Quarterpast:

"An excellent opera on speed!"
ROARE'ZINE

"Truely a 'metal opera'"
ZWARE METALEN

"Pounding double bass with great voice and great synths"
BLASTBEAT

Luister hier naar een voorproefje op hun Facebook pagina. Nuclear Blast, het label van MaYaN, heeft daarnaast het nummer 'Drown the Demon' beschikbaar gesteld als gratis download, dus waar wacht je nog op?

Sons of Seasons
In het voorprogramma staat vanavond Sons of Seasons en ook zij hebben een nieuwe plaat, getiteld: 'Magnisphyricon'. Hun dark symphonic metal is een beest van grote orde en ondanks het feit dat de Duitsers hun nieuwe album op 1 april uitbrachten komen ze echt niet naar de Effenaar om grappen te maken. Er wordt gewoon vol in gegaan met dubbele bassdrums en heftig aangezette snaarinstrumenten.