Luc de Vos


Gorki voorman Luc de Vos komt vanavond naar onze kleine zaal voor een intiem soloconcert!

Na meer dan twintig jaar Gorki stapt frontman Luc de Vos deze keer alleen de planken op. Markant figuur De Vos is naast muzikant en zanger ook schrijver, columnist en acteur. Met Gorki pende hij tal van pareltjes neer. ‘Mia’, ‘Anja’, ‘Ooit was ik een soldaat’ en ‘Punk is dood’ behoren tot de absolute klassiekers van de Vlaamse popmuziek. Stuk voor stuk songs die uitblinken in eenvoud. Kracht dankzij fragiliteit. Of juist het omgekeerde. Met enorm spitsvondige teksten en melodieën die beklijven.
De Vos put deze tournee uit het hele repertoire van Gorki. Hij speelt de hits of juist de flops. Hier en daar afgewisseld met een cover of juist een hilarische column. De muziek krijgt een wat intiemere handtekening doordat Luc alleen met een microfoon, een gitaar, wat boeken en wellicht een fles wijn of champagne het podium betreedt.
Dat Vlaanderen een meer dan prima popland is, weten we hier in Nederland ondertussen wel. Sla met die wetenschap een bijzonder concert van één van de kernfiguren van de Vlaamse pop zeker niet over!