Monster Magnet


+ Seventh Void (featuring members of Type O Negative)


De enige echte Spacelord Motherfuckers komen er weer aan, dit keer mét nieuw album en een support met daarin Type O Negative leden!

Onze favoriete spacerockers komen weer terug! Nadat de band in 2008 en 2009 twee geweldige shows gaf in de Effenaar, heeft Monster Magnet de smaak goed te pakken. Niet alleen wij zijn erg blij om de band terug te zien, de band kijkt zelf ook weer enorm uit om wederom een kick-ass rockshow neer te zetten in de Effenaar.

Met drie shows in drie jaar tijd, lijkt Monster Magnet wel een huisband te worden. En zolang de band in de vorm verkeert die het afgelopen jaren heeft, mogen ze wat ons betreft elk jaar terugkomen! Dave mag dan tegenwoordig een paar kilotjes meer wegen, zijn stem heeft ie nog steeds, en dat geldt uiteraard ook voor de live sound. Die is immer log, zwaar en bovenal retevet.

Live speelt de band doorgaans al haar grote klassiekers zoals 'Dopes to Infinity', 'Negasonic Teenage Warhead' en uiteraard spacerock knaller 'Spacelord Motherfucker'. En zowaar komt de band dit najaar met een nieuw album, voor het eerst sinds 4-Way Diablo, die alweer uit 2007 dateert. Verwacht dus ook een aantal nieuwe songs op de setlist.

Support vanavond is er eentje om in de gaten te houden. Twee overige leden van Type O Negative hebben na het overlijden van Peter Steele besloten om hun andere band Seventh Void serieuzer aan te pakken. De doomrock van deze band doet denken aan de bands waarmee het label Hellhound eind jaren '80 en begin jaren '90 vol enthousiasme albums van uitbracht: The Obsessed, Revelation en Unorthodox.

Hieronder de nieuwe video van Monster Magnet. 'Gods and Punks' is de eerste single van het nieuwe album 'Mastermind'.