All That Remains + Soilwork + Caliban


Neaera + Bleed From Within


All That Remains + Soilwork + Caliban

Brute metalpackage met voor iedere metal wat wils!

Al het goede komt in drieën. Of deze keer in vijven om meer accuraat te zijn. Met All That Remains, Soilwork, Caliban, Bleed From Within en Neaera staat er een zeer gevarieerde package op de planken. Vijf bands met een verwoestende impact die de grenzen van het heavy spectrum allemaal op een andere manier oprekken.

All That Remains
All That Remains ontstond nadat zanger Phil Labonte niet meer op dezelfde muzikale lijn zat met zijn voormalige bandmakkers van Shadows Fall. Labonte ging na zijn ontslag bij Shadows Fall niet bij de pakken neerzitten en formeerde al snel zijn eigen band samen met gitarist Oli Herbert. All That Remains combineert metalcore met deathmetal op een melodieuze manier. Met genadeloze gitaarsolo’s, riffs die metalliefhebbers doen laten kwijlen en zang die het hele gebeuren nóg heavier maakt. Een band om te koesteren als je ook Killswitch Engage, Hatebreed of Stemm weet te waarderen. Met het nieuwe album ‘For We Are Many’ vers van de pers kun je erop rekenen dat je veel vet nieuw materiaal voor de kiezen krijgt!

Soilwork
Uit het idyllische Zweedse Helsingborg komt Soilwork.  Net als All That Remains levert Soilwork muzikaal vakmanschap op het scherpst van de snee af. De muziek van deze Zweden kun je omschrijven als een onrustige zee vol avontuur. Robuust, maar op z’n tijd opvallend subtiel. En altijd verrassend. Met hun melodieuze deathmetal staan ze al sinds halverwege jaren negentig aan de top van het genre. Hun nieuwe plaat ‘The Panic Broadcast’ is alweer hun achtste kindje dat ze vanavond graag de vuurdoop komen geven!

Caliban
Caliban tapt vanavond wellicht uit het zwaarste vaatje. De Duitsers maken onversneden agressieve metalcore met als middelpunt zanger/screamer Andreas Dörner. In hun dertienjarig bestaan leverde Caliban al zeven albums af. Bezig baasjes dus. Deze tour staat voor Caliban in het teken van hun laatste album ‘Say Hello To Tragedy’. Ga die teksten dus uit je kop knallen en blèr vooral keihard mee.