Tim Christensen


+ Hartog


Fantastische Deense singer/songwriter die live ontzettend kan rocken, maar ook schitterend intiem kan zijn.

Tim Christensen is één van de meest begenadigde songsmeden van Denemarken. Al op 14-jarige leeftijd richtte hij het powertrio Dizzy Mizz Lizzy op en gauw lag Denemarken aan zijn voeten. Met die band maakte hij in zijn thuisland (en Japan) namelijk furore met krachtige en tegelijkertijd knap melodieuze songs. In 1998 verliet Christensen Dizzy Mizz Lizzy en ging solo. Tot dusver heeft Tim drie prachtige platen uitgebracht, waarvan de meest recente ('Superior') vorig jaar in Nederland verscheen.
Tim heeft zijn songwriterspen diep gedoopt in de pot met inkt waarin ook The Beatles, Elliot Smith en Nick Drake hun schrijfgerei dompelden. Melodie staat dus hoog in het vaandel bij de Deen. Met verrassende akkoordwisselingen en catchy zanglijnen. Tikje melancholisch. Beetje treurig. Hoopgevend. En vooral erg mooi. Niet voor niets is Eric Corton groot fan van de 36-jarige muzikant (check dit filmpje en deze link waarbij Eric hem een dikke veer in de reet stopt).
Op het podium rockt Tim een stevige pot weg met een prima vierkoppige band. De multi-instrumentalist wringt er verrekt knappe gitaarpartijen uit en heeft een stem die vooral live door merg en been gaat. Als je Tim Christensen live aan het werk ziet, ben je verkocht.