Bertolf


Snakes And Ladders Tour 2010


+ Ed Struijlaart


Bertolf is een rasmuzikant met wederom een geweldige plaat op zak!

Wie Bertolf een keer aan het werk ziet of hoort, raakt meteen overtuigd van zijn enorme muzikale talent. Deze 30-jarige Drontenaar ademt werkelijk muziek. Zijn nieuwe album 'Snakes And Ladders' is daar wederom het bewijs van. Grote kracht van de songs van Bertolf zijn ongetwijfeld de waanzinnige melodieën. Telkens onverwacht, verrassend en daardoor wel zo mooi. De multi-instrumentalist pent ontzettend knappe songs neer die doen denken aan het werk van Novastar, Coldplay, Radiohead, Muse en natuurlijk zijn grote helden: The Beatles.
De nieuwe plaat en bijbehorende tournee betekenen nieuwe hoogtepunten in de carrière van Bertolf (achternaam Lentink). Een loopbaan die al uitblonk in pieken. Voordat hij solo ging, speelde Bertolf, een op het conservatorium geschoold muzikant, gitaar in de band van Ilse De Lange. Nadat hij die band verliet en koos voor zijn eigen carrière, rijgde de jonge muzikant heel wat successen aaneen. Hij werd Serious Talent bij 3FM, scoorde een aantal top 10-hits (waaronder 'Another Day', 'Mr Light' en 'For Life') en won zelfs een Zilveren Harp.
Het mag duidelijk zijn: aan complimenten heeft Bertolf geen gebrek. Tijdens zijn show in de Effenaar wil hij ongetwijfeld het gelijk van al die loftuitingen bewijzen!