Isobel Campbell and Mark Lanegan


+ special guest Willy Mason


Isobel Campbell and Mark Lanegan

Het unieke tweetal met de oh zo tegenstrijdige, maar prachtige stemmen heeft weer samen een wonderschone plaat gemaakt en die dient live gehoord te worden!

De combinatie van Isobel Campbell en Mark Lanegan is misschien even onwaarschijnlijk als doeltreffend. De combi is als een soort muzikale 'beauty and the beast'. Zij zingt breekbaar, vrouwelijk en teder. En hij ruw, doorleefd en masculien. Isobel heeft wortels in de indiepop met Belle & Sebastian. Lanegan zong in het verleden in Screaming Trees en als veredelde gastzanger bij Queens of the Stone Age. Zij muntte uit in het kleine, het fragiele; hij in volumineuze rock.  
Samen vormen Isobel Campbell en Mark Lanegen een uniek tweetal. Grote gemene deler is het getourmenteerde gevoel dat rondwaart in de muziek van deze twee bijzondere vocalisten. De songs van de muzikale zielsverwanten liggen in het verlengde van die van genregenoten als Tom Waits of Nick Cave. Ze roepen herinneringen op aan illustere duo's als Nancy Sinatra met Lee Hazlewood of Jane Birkin met Serge Gainsbourg.

De twee vorige albums ('Ballad of the Broken Seas' uit 2006 en 'Sunday at Devil Dirt'uit 2008) van Campbell & Lanegan gingen al als een spies door de ziel. Het fonkelnieuwe album 'Hawk' (releasedatum 14 augustus) belooft meer van dat moois. 
Optredens van de Schotse en de Amerikaan zijn redelijk sporadisch. Maak je dan ook op voor een bijzondere avond vol bitterzoete, duistere, grillige, melancholische en tegelijkertijd prachtige muziek.