Fiction Plane


+ LEFT (vervangen The Parlotones)


Fiction Plane is de rockband rondom Joe Sumner (zoon van Sting). De band maakt scherpe instant meezingers, die iedere rocker kan waarderen!

Hoe toepasselijk kan een albumtitel zijn? Fiction Plane noemde hun nieuwe boreling 'Sparks'. En daarmee dekken ze wel heel goed de lading. Want de band rond zanger/bassist Joe Sumner (inderdaad, de zoon van Gordon Sumner, alias Sting) laat een flinke vonkenregen horen. 'Sparks' knalt. Met scherpe instant meezingers. Met een gitarist die zijn instrument op afgewogen momenten laat krijsen. En met baslijnen die zo dik zijn gemasterd dat de speakers van je stereo het er geheid knap lastig mee gaan krijgen. Fiction Plane klinkt zelfverzekerd. Dat uit zich in uitgekiende pop (single Push Me Around), maar ook in een Weill/Brechtiaanse vreemdeling als Russian LSD. Materiaal dat met precisie lijkt geboetseerd te zijn om live vertolkt te worden.
Bijna drie jaar na de dikke hit 'Two Sisters' zet Fiction Plane een volgende grote stap. Oké, vergelijkingen met The Police, de band van Joe's beroemde pa, zullen altijd wel worden blijven gemaakt. Maar eigenlijk verdient Fiction Plane een plek uit de schaduw en midden in de spotlight. Wedden dat ze die stelling vanavond gaan waarmaken?!

LEFT
De Eindhovense rockband én 3FM Serious Talent LEFT zal vanavond de zaal opwarmen. Het trio uit onze eigen lichtstad was de afgelopen tijd geregeld te horen op 3FM met hun pakkende single 'It's The Incredible Greyman'.