Local Natives


indie rock/folk voor fans van Fleet Foxes, Vampire Weekend, Grizzly Bear en Arcade Fire


+ The Secret Love Parade


Local Natives
Een van de grote indierock ontdekkingen van 2009 was ongetwijfeld het uit Californië afkomstige Local Natives. Het debuutalbum 'Gorilla Manor' staat vol met schitterende en eigenwijze indiepop songs met een folky twist.

De band klinkt als een soort van Westcoast variant van Grizzly Bear, maar zal menigeen ook doen denken aan bijvoorbeeld Vampire Weekend (de niet Westerse invloeden) of Fleet Foxes (de prachtige meerstemmigheid). En ja, je mag de band ook best in het rijtje met Mumford & Sons plaatsen.

Na een serie drukbezochte concerten eerder dit jaar komt de band terug voor een aantal festivals en clubshows. De indrukken die de vijf heren eerder achterlieten zijn zeer overtuigend en het moet gek lopen wil de band zich niet in korte tijd toevoegen aan het rijtje indiefolk grootheden zoals hierboven genoemd.

Luister naar de songs op de MySpace van de band en je zult merken dat je snel verkocht bent. Prijsnummer van het album 'Gorilla Manor' is volgens velen het euforische 'Sun Hands', een nummer waarbij stilzitten onmogelijk is.

The Secret Love Parade
De twee Amsterdamse meiden Aino en Janna vormen samen The Secret Love Parade. Met hun mooie folkpop liedjes en prachtige samenzang wordt een intieme sfeer gecreëerd, al kan het er ook uitbundig aan toe gaan. Ze waren al te zien bij DWDD, waar je kunt horen dat de dames hun invloeden halen uit onder meer Bob Dylan en Pink Floyd. In maart waren ze bovendien al te bewonderen tijdens Crosslinx.