The Paladins


roots rock / rockabilly


+ The Rhythm Chiefs + The Vibrotones


(foto: Ralf Collaris)

The Paladins
Je zou vanavond wel eens getuige kunnen zijn van een van de laatste concerten die The Paladins gaan geven!
Na een succesvolle eerste deel van de comebacktour, sluit de band in juli haar tour af met onder meer een concert in de Effenaar.
The Paladins hebben patent op een soort gouden liveformule. Met hun mix van roots, country, blues, rockabilly en zelfs een vleugje surf en punk zetten ze ontzettend vurige, opzwepende, zweterige, swingende show neer. Hun muziek verenigt echt het beste van al deze stijlen in de traditie van bijvoorbeeld Waylon Jennings, de vroege Elvis, Johnny Cash, Eddie Cochran, Stevie Ray Vaughan en Los Lobos.
Gitarist/zanger Dave Gonzalez was een aantal jaren in de weer met zijn andere grote project The Hacienda Brothers. Maar na de dood van Hacienda Brother-kernlid Chris Gaffney in 2008, kwam een hereniging met The Paladins weer voorzichtig in zicht. 
Tijdens Moulin Blues, eerder dit jaar in mei, bewees het trio dat de reünie geen domme zet was. Want me dunkt, wat vlamt dit trio nog! Veel nieuw materiaal is er nog niet. Dus reken maar op een set vol krakers uit het roemruchte verleden van deze Californiërs!

The Rhythm Chiefs
Het Nederlandse trio The Rhythm Chiefs behoort tot de jongste lichting roots & bluesbands. De groep uit Dordrecht timmert alweer een aantal jaartjes aan de weg, en met succes. De band is op dit moment zo'n beetje de vaste support van The Paladins en speelde al tientallen podia door heel Nederland.

The Vibrotones
Na een stilte van 8 jaar willen de drie heren weer ouderwets knallen op het podium. Vuur sex en rock & roll, de drive en energie kruipt weer omhoog. In een minimale bezetting van gitaar, drums en contrabas spugen ze hun hun mix van rockabilly, surf en roots het podium af. Gas geven en niet meer omkijken, kijk zie en beleef het waarbij de drie bandleden elkaar tot het maximum drijven. De show van The Vibrotones is er een om te ondergaan.