Balthazar


Vlaamse dansbare indiepop voor liefhebbers van o.a. The XX en Arctic Monkeys. Het geweldige debuutalbum 'Applause' is zojuist verschenen.


+ Mindpark


Het gaat erg lekker met de Vlaamse popmuziek en daar zijn we in de Effenaar maar al te blij mee! Na recente prachtige concerten van onder meer Absynthe Minded, Isbells, Black Box Revelation en Triggerfinger is het vanavond de beurt aan het jonge duo Balthazar (hoewel duo, live is de band tegenwoordig met zijn vijven).

Balthazar
Na een eerder verschenen EP en het winnen van Humo's Rock Rally, heeft de band onlangs haar debuutplaat ‘Applause’ uitgebracht. Dat album krijgt momenteel ontzettend goeie recensies in de Nederlandse en Belgische bladen. Lees bijvoorbeeld de recensies van OOR of Da Music. Ook 3VOOR12 is lyrisch over het frisse debuut van deze Vlamingen.

Wat de plaat zo bijzonder maakt is de ogenschijnlijke loomheid van de songs, die telkens weer weten te groeien naar fijne popliedjes met een grote hitgevoeligheid die enorm dansbaar zjin. Balthazar schroomt zich niet om deze frisse songs te voorzien van soms minuscule details, waardoor de songs net eventjes wat toffer en dikker uitpakken. De cd is hiermee een zeer inventief en gedetailleerd popalbum geworden waarbij de vergelijking met Das Pop, The XX, Arctic Monkeys of The Last Shadow Puppets als een groot compliment gezien mag worden.
Op het podium bouwt Balthazar de minimalistische werkjes uit tot grootse, meeslepende songs.

Mindpark
Support voor Balthazar vanavond is het deels Eindhovense collectief Mindpark. Hoe ontstaat Mindpark? Drie Nederlanders en een verdwaalde Vlaming, daar begint het mee. Gitaren, slagwerk, piano, elektronica en stemmen zijn de ingrediënten. Men maakt muziek. De achtergronden zijn divers - jazz, de dEUS-generatie, post-punk, experimenteel danstheater - maar ieder kent zijn rol. Als alles samenvloeit gebeurt er iets. Een muzikaal avontuur begint. Mindpark neemt je mee naar hun wereld; een bitterzoete realiteit waarin muziek alles is en men even kan schuilen. Donkere en lichte momenten komen voorbij: rustig vaarwater en woeste stroomversnellingen, ingetogen maar ook stuwend. Muziek om te ervaren! Dus park mind, en laat je meevoeren.