Kontrust


Bekend van de kneiterhit 'Bomba'! Wegens succes verplaatst naar de grote zaal!


+ The Resistance Plot


Kontrust
Kontrust rekt de maatstaven van het begrip ‘rockmuziek’ op door hun cross-over sound, en is daarmee een van de interessantste nieuwe live-acts. Single ‘Bomba’ werd opgepikt door 3FM DJ Eric Corton, is al veelvuldig gedraaid op de Nederlandse radio en blijft gegarandeerd nog een dag in je hoofd hangen. Vergelijkingen met Guano Apes zijn niet van de lucht, maar Kontrust is ook niet vies van een steviger potje gitaren.

De Oostenrijkse band speelt sinds 2005 met de huidige, zeskoppige bezetting. In datzelfde jaar lanceerde Kontrust hun eerste album, genaamd ‘we!come home’. Bijbehorende single ‘Phono Sapiens’ werd in 2006 veelvuldig gedraaid op muziekzenders MTV en VH-1.

De afgelopen drie jaar speelde band meer dan 200 shows in Oostenrijk, Duitsland, Italië, Zwitserland en Polen. Kontrust weet menig muziekliefhebber en professional te overtuigen door hun energieke liveshows. Zo won de band in 2006 de ‘beste nieuwkomer award’ in Oostenrijk. Shows op o.a. het Frequency Festival en Nova Rock volgden.

Op hun nieuwe album ‘Time To Tango’ combineert de band de energie van hun live shows met catchy ritmes en een geheel eigen sound. Prrr… Bomba!

The Resistance Plot
In de zomer van 2009 start The Resistance Plot met het schrijven van nieuwe songs om later dat jaar samen met producer René Ubachs [o. a. The Mad Trist] hun debuut single Back Where You Belong op te nemen. Deze wordt op 1 Januari 2010 gereleased als gratis download en wordt goed ontvangen door het publiek en de media. Binnen een maand wordt de single ruim 400 maal gedownload en krijgt de band airplay op radiozender KinkFM.