Jason Ricci & New Blood


blues


Jason Ricci is een uitzonderlijk talent dat bij voorkeur live aan het werk gezien moet worden. Jason en zijn band New Blood maken een explosieve mix van blues, rock, folk, funk en jazz. De opvallende mondharmonicaspeler met zijn punk haar, virtuoze beheersing van zijn instrument en explosieve podium act tilt ieder concert naar een hoger niveau.

Jason Ricci behoort volgens de kenners tot de beste bluesharp spelers sinds de legendarische Charlie Musselwhite. De gitarist van de band, Shawn Starski, is door de lezers van Guitar Player Magazine in Amerika tot de beste 10 gitaristen van 2008 verkozen.

Jason Ricci maakte zijn Nederlandse podiumdebuut als mondharmonica speler bij de optredens van Walter Trout, en deed toen al iedereen versteld staan! Het afgelopen Moulin Blues festival speelde hij met eigen band, en daar heeft hij het publiek door z’n enerverende aanpak van de blues helemaal in extase achter gelaten. Dit optreden was voor de Effenaar dan ook de doorslaggevende reden om de man koste wat het kost op het thuis podium te willen ontvangen.