Heavy Trash


rockabilly & soul


Bloodshot Bill


Heavy Trash zijn Jon Spencer (Blues Explosion) en Matt Verta-Ray (Speedball Baby). Waar Jon Spencer met zijn Blues Explosion garagerock combineert met bluesy elementen gooit het duo het met Heavy Trash over een heel andere boeg. Zet je haar maar vast in het vet, want Heavy Trash brengt je vuige rockabilly van de bovenste plank.

Onder de noemer ‘Heavy Trash’ serveren Spencer en Verta-Ray een pot stevige rockabilly die je doet vermoeden dat de heren de jaren ’50 zelf meegemaakt zouden hebben. Referenties naar Jerry Lee Lewis en Link Wray liggen voor de hand, maar ook een naam zoals Mojo Nixon komt om de hoek kijken. Dit is hoe rockabilly anno NU klinkt!

Het nieuwe album 'Midnight Soul Serenade' is een magnum opusje waarop Heavy Trash een geweldig duister, authentiek sfeertje neerzet. De recensies liegen er dan ook niet om. 'Plaat van het jaar', aldus Damusic.be. 'Onbeschrijfelijk en intrigerend', meent Up Magazine. En Kindamuzik: 'Rock-'n-roll draait om vermaak, verleiding en plezier. Heavy Trash is er op glansrijke wijze in geslaagd om precies dat te laten horen.'

Ongeveer 2,5 jaar geleden zette Heavy Trash de kleine zaal van de Effenaar op een maandagavond al in vuur en vlam. Nu reizen de heren op een donderdag naar Eindhoven. En met het weekend al in zicht wordt het misschien een nóg meer intense concertervaring!