Regrette Rien: Effenaar Oud & Nieuw Festival


De laatste kaarten zijn vanavond vanaf 23:00 uur te koop aan de deur.


zZz + Mightyfools + Hunting The Robot + Vermin Twins + Ted Langenbach aka Shitmeister T. + James Nidecker + Beatsbelievers + dj Xinix vs Quick Fade + dj's Jan & Erik (3TSC) + B-Boppin + The Boys Of S


Regrette Rien. De Effenaar als vrijstaat. We hebben genoeg op de knip gelet, onszelf genoeg ontzegd. Regrette Rien is dé kans om dit juk van je af te gooien en je boekje eens lekker te buiten te gaan. Ontsnap uit de kooi van het keurslijf, verdwijn in het duister en geef jezelf over aan de nacht. Te dronken, te leuk, te sexy, te ver, te naar de klote, te veel champagne, te grote gok, te glimmend, te duister, te mysterieus, te lekker en te over het randje. Maar vooral, zonder spijt…

Grote zaal:
James Nidecker: Deze extravagante dj, producer en labeleigenaar van Strøm Recordings komt uit de electronische avantgarde en heeft zijn roots zelfs liggen in de punk en metal scene, iets wat nog terug te vinden is in zijn performance, muziek en dj-stijl. Achter de draaitafels heeft hij zeker zijn eigen stijl en combineert hij op een eigenwijze manier vocalen, weirde effecten en abstracte geluidsfragmenten. Zijn strakke dj-skills en vette electro minimal techno sound zullen de Effenaar versteld doen staan!

Beatsbelievers: Ofwel dj’s JB-77’s en Zupa. Jazz, funk, disco, funky minimal house, electro: dit duo draait er hun handen niet voor om!

Vermin Twins: Vermin Twins zijn Lotte Vanhamel (ja, de zus van Tim) en Micha Volders (El Guapo Stuntteam). Hun geluid is funky harde oude elektro uit de toekomst met een theremin. Of zoals beschreven op last.fm: Imagine Janet Jackson having sex with aphex twin while listening to Prince and watching manga cartoons on acid. Leuk om te weten: ze stonden bij niemand minder dan Peaches in het voorprogramma, dat belooft wat!!

Ted Langenbach aka Shitmeister T. De housegoeroe, innovator, godfather of house en zelf benoemd visionair brengt lekkere electro-house deze avond! Bekend van de MTC parties en was de initiatiefnemer en creatief directeur van de Rotterdamse discotheek Now&Wow. Dat wordt smullen!!

Mightyfools: Dit duo staat garant voor een futuristisch house-geluid. En ja, zoals hun naam al doet vermoeden: ze zijn machtig en goed gek!

B-Boppin: Geknipt en geplakt van de B-Boppin MySpace: 'Klinkt als... a blend of contagious bleeps, breaks, rhythms & beats from the past, present and the future to make your moneymaker shake like a monkey on a sugar rush. ...raw funk, rave, trash, disco, hip hop, boogie, mash ups, dub, reggae, jazz, soul, cosmic grooves and some good old breaks in whatever order we feel like. Strictly for dancing pleasures.'
Tja, wat kunnen we daar nog aan toevoegen?

 

Kleine zaal:
zZz: Dit Amsterdamse duo staat in een notendop voor bezwerende, maar opzwepende en catchy psychedelica. Drum, zang en smerige, vaak geloopte orgelgeluiden bepalen het geluidenspectrum van deze Amsterdammers. We horen The Doors, Hawkwind, Ozric Tentacles, maar ook The Damned en Jon Spencer!

Dj's Jan en Erik: dj's Jan en Erik draaien vanavond voor en na The Madd. Jan en Erik maken deel uit van three towers soul club, en draaien een mix van 60s soul, garage, bugaloo, rock en nog een hoop meer. De ultieme vintage dance music - de grootste hits en de meest zeldzame vergeten pareltjes. Altijd alles op vinyl!

Xinix vs Quick Fade:
Dj Xinix draaide in het verleden menig dansfeestje in de oude Effenaar, en heeft de spirit nog steeds niet verloren. Nog steeds op de hoogte van de heetste popmuziek komt hij vanavond voor en na het fenomenale zZz draaien! Hij neemt voor deze gelegenheid de jongste loot aan de Effenaar dj-boom mee, namelijk dj Quick Fade. Jong, eigenwijs en iemand die alleen maar lekkere plaatjes tevoorschijn tovert!

Café:
The Boys of Summer: Het wordt in het café een lekker decadent feest mede dankzij The Boys of Summer. En als we zeggen decadent, dan bedoelen we ook decadent! Lekker over de top, zoals ze dat in de jaren '80 ook konden. Doe je ogen dicht en fantaseer maar: Miami Vice, Ferrari Testarossa, speedboats, te dure zonnebrillen, art deco, live fast, die young!

Select Game: Even bijkomen van het dansen, drinken en nieuwjaarswensen uitdelen? Kom dan lekker een van de vintage games van Select Game spelen in het café!  

Grote zaal
0.30 B Boppin'
1.30 Mighty Fools
2.30 Ted Langebach
3.15 Vermin Twins
3.45 Beatsbelievers
5.00 James Nidecker
7.00 sluit

Kleine zaal
0.30 Dj’s Jan & Erik (3TSC)
1.30 Hunting The Robot (vervanger The Madd)
2.00 Dj’s Jan & Erik (3TSC)
3.00 dj Xinix vs Quick Fade
3.30 zZz
4.15 dj Xinix vs Quick Fade
6.00 sluit

Café:
Doorlopend: The Boys of Summer + Select Game (vintage videopac videogames)

De bassist van The Madd is ziek en zodoende gaat het optreden van The Madd niet door. Hunting The Robot zal hen vervanger.