Sabrina Starke


jazz / soul Winnares Edison Jazzism Publieksprijs 2009!


+ Pan Afrikanz


Sabrina Starke is een supertalent, zo liet ze afgelopen maart al in de Effenaar horen. Toen nog in de kleine zaal. Nu komt ze de grote zaal van de Effenaar betoveren met haar krachtige soulstem. Er zijn voortekenen te over dat deze Rotterdamse dame het helemaal internationaal gaat maken. Zo staat ze bij het befaamde Blue Note label getekend en leverde daar vorig jaar het geweldige album 'Yellow Brick Road' af.
De muziek van Sabrina balanceert op het randje van soul, r&b, singer-songwriter en nu-jazz. Oftewel: voor liefhebbers van zowel Randy Crawford als Billie Holliday, Erykah Badu en Tracy Chapman! Hitsingel 'Do For Love' onderstreept haar enorme gevoel voor melodie en warme soulvibes. Over soul gesproken: het lijkt erop dat er een heus soulvirus in Nederland heerst. Naast acts als Boris (over precies een week te zien in de Effenaar) en Waylon (na een uitverkochte show in de kleine zaal retourneert hij op 25 februari in de grote zaal van de Effenaar), is Sabrina één van de grootste afgevaardigden van deze nieuwe, frisse, swingende stroming.

Op 10 november is bekend geworden dat Sabrina Starke de Edison Jazzism Publieksprijs 2009 heeft gewonnen. De Edison Jazzism Publieksprijs is een initiatief van de Edison Stichting en het blad Jazzism Magazine. Lezers van het blad konden in de afgelopen maanden via een website stemmen op hun favoriete artiest met bijbehorend album. Dat resulteerde in een spannende afvalrace tot een shortlist van drie artiesten. Met een totaalscore van ruim 42% van de stemmen is Sabrina Starke de winnaar.