Uitverkocht

Wilco (uitverkocht)


rock / alt.country Let op: aanvang The Latebirds 20.00 uur!


+ The Latebirds


Een flinke kreet van opwinding schalde door de Effenaar op het moment dat de show van Wilco werd bevestigd. Want wat een juweeltje mogen we met deze band verwelkomen! De groep die in 1994 werd opgericht uit de smeulende resten van Uncle Tupelo wordt gerekend tot één van de fijnste rock/altcountry acts van Amerika (en dus ook van de wereld). Maar Wilco (kort voor 'will comply') is niet alleen besteed aan altcountryliefhebbers. 'De Amerikaanse Radiohead', zo worden ze wel eens genoemd. Of Wilco lijkt ook gezegend met eenzelfde soort finesse van als The Shins hebben. Woody Guthrie, The Jayhawks en Neil Young zijn andere artiesten die je best met Wilco zou mogen vergelijken.
Met hun nieuwe titelloze album (hun zevende alweer) maakt het zestal rond Jeff Tweedy alle hoge verwachtingen waar. Een titelloze plaat omdat het album al het kunnen van Wilco definieert. Alle superlatieven kunnen in ieder geval weer uit de kast getrokken worden.
De afgelopen keren dat Wilco naar Nederland reisde, werd telkens alleen onze hoofdstad aangedaan. Tot onze grote vreugd reizen de heren nu ook naar Eindhoven! Zegt het voort, want dit is een band die je met gerust hart aan al je vrienden of vriendinnen kunt tippen!