E-troit Festival E-dition


's Avonds is de toegang tot het café gratis.


Dag: Terrace vs The Moderator + Zodiak + Joachim + Robob + Minidell + Bercoviq; Nacht: Steve Bicknell (GB) + Echoplex (PL) + Trish van Eynde (B) + Martin Radcliffe (GB) + Zix + Little J. + Ari Daily +


Het E-troit Festival komt naar de Effenaar deze zomer! DommelVallei is de organisatie achter E-troit, en tevens de Eindhovense Couleur Locale op technogebied. Met als doelstelling het Eindhovense leuk, spannend en interessant te houden en tegelijkertijd een vruchtbaar Umfeld voor de elektronische muziek scheppen. Dit jaar strijkt het E-troit festival neer met een indoor en outdoor programma in om en rond de Effenaar dus ook in het Effenaar park.

Tijdens deze speciale editie van E-troit Festival staat de E van Eindhoven, die natúúrlijk staat voor ‘Electronische Muziek’, centraal. Er wordt je een programma geboden dat wil aantonen dat de enige juiste slogan voor Eindhoven ‘Leading in Techno’ is. Tijdens het nachtprogramma kun je de internationale gasten Steve Bicknell (GB), Echoplex (PL), Trish van Eynde (B) en Martin Radcliffe (GB) bewonderen. Gelouterde en gevestigde namen en namen waar je in de toekomst nog veel van zult horen.


Steve Bicknell

Steve Bicknell (GB) is de man achter de legendarische Lost avonden in Londen en bekend om zijn eigenzinnige manier van werken en produceren, wars van het grote commerciële circuit. Binnenkort komt zijn nieuwe release ‘Inchoate Form’ op Lost Recordings uit. Zijn optreden van vanavond is de voorloper van een geplande promotour door Europa.

 

Voor Peter Sliwinski aka Echoplex (PL) is elektronische muziek een kunstvorm, waarin hij al zijn emoties kan bundelen en presenteren aan de buitenwereld. Met een omvangrijk arsenaal aan producties en als eigenaar van het Soleil label is hij een alom gerespecteerd vertegenwoordiger van über-dansbare, melodieuze techno.


Trish van Eynde

Trish van Eynde (B) heeft met talloze producties en optredens, waaronder een residency in de Fuse (Brussel), de status van Belgium Leading Lady of Techno bereikt. Haar release op het befaamde Subject Detroit label van DJ Bone bevestigt ons vermoeden dat Trish van Eynde een naam is waar we in de nabije toekomst nog veel van zullen horen.


Martin Radcliffe

Dat vermoeden hebben we ook van Martin Radcliffe (GB). Na jaren techno luisteren en beleven kon hij het in 2005 niet meer houden en is zelf aan het produceren geslagen. Et voilà: stevige dansbare techno met een lekkere funky touch is het resultaat. Martin Radcliffe verschijnt binnenkort met een nieuwe cd op Advanced Records.

Naast deze vier internationale gasten staan er maar liefst vijftien(lokale) artiesten voor je klaar die stuk voor stuk, op geheel eigen wijze, hun steentje bijdragen aan de Eindhovense muzikale skyline. En het zijn niet de minste! Omdat er veel gebeurt aan de oevers van de Dommel en we ons kunnen voorstellen dat niet iedereen precies weet wie wat doet, hier een kleine opsomming:

Terrace vs The Moderator Terrace aka Stefan Robbers, voormalig Effenaar dance-programmeur die samen met The Moderator en Estroe aan het roer van het vermaarde Eindhovense Eevonext label staat.

Zodiak: De enige Eindhovense artiest met een eigen Commune. Wat moeten we daar nog aan toevoegen?

Minidell: Als je zijn inspanningen voor Minimal Eindhoven bekijkt is er eigenlijk niets mini aan.

Robob: Naast DommelVallei’s Hoop in Bange Dagen, ook de man die er al sinds de IJstijd voor zorgt dat menig Eindhovens weekend met aangename warmte wordt gevuld.

El-Chi: Prettig gestoord Acid Circus brein, verantwoordelijk voor de DubTac-avonden in het TAC, waar volop genoten kan worden van de nieuwste dubstep-geluiden.

Ari Daily: Eindhovens funky boegbeeld, organisator van Broke, de lekkerste Funk, Soul en House avond in de verre omtrek. Oh ja, hij deed ook nog iets voor Simple ;)

JB-77: Altijd in voor een goed feest of een illegale en met een eigen platenvak in vrijwel iedere Eindhovense DJ Booth.

Caz: Wat is een stad zonder Hip Hop? Wat is een stad zonder Caz? Zeg je Caz, zeg je Planet Rock en stiekem bijna ontelbare uren dans- en luisterplezier.

Chandima: A heart filled with ‘Pumpin’ Techno’. Daar kunnen we er niet genoeg van hebben.

Joachim:Onze eigen kersverse dance-programmeur. Alhoewel een beetje import, nu al een Eindhovens export-product.

Bercoviq, Zix, Little J., Gunha3 - DommelVallei: Vier keien uit de DommelVallei. Een stoer podium, een spannende artiest, dikke visuals? Deze heren staan er voor garant en zorgen er en passant ook nog voor dat je luister- en kijkgenotsknobbel heerlijk wordt gemasseerd.