Ferdi Tayfur & Ebru Yasar Live in Concert


turks concert


Afgelopen jaar vierde Ferdi Tayfur zijn 40-jarig jubileum als artiest. Zijn show die hij in 013 in Tilburg in het kader van dat jubileum gaf, was helemaal uitverkocht. Het lukte een groot aantal fans dan ook niet meer om tijdig kaarten voor dat concert te bemachtigen. Aanleiding voor ons om ‘Ferdi Tayfur’ na een jaar weer uit te nodigen. Op dit evenement zal naast ‘Ferdi Tayfur’ een andere bekende zangeres optreden, Ebru Yasar.

Ferdi Tayfur
Ongekroonde koning van de Turkse muzikale wereld is in levende lijve te bewonderen. Voor Turkse Nederlanders en liefhebbers van mediterrane muziek in Nederland een hoogtepunt. Ferdi Tayfur schreef en componeerde sinds 1974 honderden songs, en heeft tientallen hits en meer dan dertig albums op zijn naam staan en speelde in meer dan 20 films. Inmiddels heeft hij al 9 maal de prestigieuze Golden Album Award op zijn naam staan.

Nog steeds is hij een van de meest geliefde zangers in Turkije. Onder de Turkse bevolking heeft een aparte plek. Vierde in 2008 zijn 40-jarige jubileum als artiest.

Ebru Yasar
In 1995 bracht Ebru Yasar haar eerst album uit genaamd ‘Bu Sahilde’. Dit album heeft een impact gemaakt op de Turkse muziek markt. Met de hulp van haar vriend Ibrahim Tatlises brengt ze in 1999 een nieuw album ‘Senin Anan Benim icin Dogurmus’. Dit liedje werd zeer populair en zorgde dat Ebru bekend werd in de Turkse muziek industrie. Na 4 jaar, in 2003

werd haar derde album uitgebracht ‘Askimiz Buraya Kadar’, met hits zoals ‘Yemin Var’ en ‘O Degil’. Afgelopen zomer heeft ze haar lang verwachtte album ‘Yesillenirim’ uitgebracht. Dit album immens populair, het best verkochte van haar albums. Zojuist heeft ze haar nieuwe album uitgebracht in 2008. Met ‘Seni Seviyorum’ steeg ze afgelopen weken tot de top van de hitlisten. Hiernaast heeft ze succesvol een TV programma gepresenteerd op KRAL TV.

Na al die jaren is ze bereid om in Nederland een concert te geven op verzoek van Number One Events.