Koninginnenacht festival: Techno, Rock en Burlesque!


Koninginnenacht in de Effenaar staat garant voor een dik feest met techno in de grote zaal en rock, soul, indie en burlesque in de kleine zaal en café!


Grote zaal: Gayle San + Zix + Bercoviq / Kleine zaal en café: André Williams + Thee Vicars + Three Towers Soul Club + The Legendary Tigerman + Thee Andrews Surfers + Burlesque acts: Lady Marmalade + C


Kyteman uitverkocht! Kaarten voor de nacht nog beschikbaar.

Het concert van Kyteman is uitverkocht. Voor het Koninginnenacht festival dat na het concert begint zijn nog wel voldoende kaarten beschikbaar.Wij verwachten echter dat ook het Koninginnenacht festival razendsnel zal uitverkopen. Wij raden dan ook aan hiervoor kaarten in de voorverkoop te kopen.

Na afloop van het concert van Kyteman (circa 23:00) zullen er extra kaarten beschikbaar komen zodra concert bezoekers de Effenaar verlaten.

Vanaf 23:00 uur hebben de eerste 400 Konginnenacht festival bezoekers direct toegang tot het festival. Daarna gaat de deur 1 op 1. Één er uit is één er in.

Wil je niets missen? Koop dan een kaart in de voorverkoop en kom op tijd!

Koninginnenacht festival
Na het concert van Kyteman's Hiphop Orkest in de Effenaar, barst het Koninginnenacht festival in alle zalen los! Met techno in samenwerking met DommelVallei in de grote zaal en rock, soul, indie en een verleidelijke 'burlesque spectaculaire' in de kleine zaal en café. Op verschillende fronten kom je deze avond (en nacht) aan je trekken tijdens dit Koninginnefeestje. Een meer dan mooie opmaat naar het Koninginnedagfestival, de volgende dag op het Effenaar Parkterras. Let op! Je kaartje voor Kyteman, eerder deze avond in de Effenaar, geeft tevens toegang tot het Koninginnenacht festival! Klik hier voor meer info over het concert van Kyteman.

Grote zaal:
Gayle San
Gayle San komt oorspronkelijk uit Singapore, maar opereert al sinds jaar en dag vanuit Europa. Ooit begonnen als dj die concerten van Kool and the Gang en Earth Wind & Fire moest opwarmen, heeft zij zich ontwikkeld tot een internationaal toonaangevend techno-dj, bekend om haar fameuze platenkeuze. Zo fragiel als ze oogt, zo venijnig kan ze uit de hoek komen met haar opzwepende techno sets. Niet voor niets siert ze met vaste regelmaat de line-ups van toonaangevende events (o.a. Awakenings, Nature One, I love Techno) en clubs. Een uitgebalanceerde mix van funky techno, tribal en Detroit techno vormt de basis van haar onnavolgbare muzikale performance.


Gayle San

Zix (DommelVallei)
'Thou shalt dance', is het credo van Zix.
Zeg je 'dansen', zeg je 'techno'. Zeg je 'techno', zeg je Zix.
Wie Zix kent weet dat hij het levende bewijs is van deze drie-eenheid. Met zijn altijd op de dansvloer gerichte sets weet hij keer op keer de juiste snaar bij zijn publiek te raken. Deze resident van DommelVallei weet wat het vergt om Eindhovense en niet Eindhovense Technoharten te veroveren.

Bercoviq (DommelVallei)
Bercoviq heeft zijn eigen definitie van dansbare techno inmiddels haarscherp weten te formuleren. Warm, diep en funky zijn de ingrediënten die zijn karakteristieke sound, gebaseerd op een messcherpe mix van electro, techno en house, die de finishing touch geven. Kom, luister en dans!

Kleine zaal/café:
Burlesque & The Rollerdolls
Wees niet verrast als je tijdens dit Koninginnenacht festival ogen te kort komt voor een fijn 'burlesque spectaculaire'. Waan je in het vroegere Parijs en de Moulin Rouge dankzij de performances van verleidelijke dames en spannende illusionisten. Veren, boa's, hoge hakken, lange benen! De acts Lady Marmelade, Charles The Wizzard, Pepper Minsky en Deena Ray vormen een vermaard internationaal gezelschap en gaan een wel heel bijzondere twist geven aan dit Koninginnenacht festival!
Pas ook op dat je niet omver gerolschaatst wordt door onze Rollerdolls. Deze dames zullen zorgen voor zoet vermaak op de begane grond!

André Williams
Als er iemand is die weet wat feestvieren is, is het André Williams wel. Deze 72-jarige soul/bluespunk veteraan is een geval apart en draait al meer dan vijftig jaar mee in de muziekbusiness. Deze legende van de rhytm & sleaze heeft ondertussen vijf levens geleid waarin seks, drugs en rock & roll basiswoorden waren. En nog steeds eigenlijk. Hij verrichtte baanbrekend werk als songwriter voor Motown, schreef nummers voor Parliament/Funkadelic, Ike Turner en Stevie Wonder en liet de laatste jaren vooral een noizy, fuzzy, lekker smerig geluid horen. We kunnen nog wel een boekwerk over de man volschrijven, maar eigenlijk komt het op het volgende neer: deze wervelwind moet je beleven!


André Williams

Thee Vicars
Het Britse kwartet Thee Vicars maakt ultravieze, groezelige psychotische garagerock. 'So garage you can park your car in them', aldus Kruger Magazine. De piepjonge branieschoppers ontmoetten elkaar bij een concert van hun grote inspirator Billy Childish en maken het garagewereldje sinds 2007 onveilig. 'Four pissed up kids', zo noemen ze zichzelf op hun MySpace. Een waarheid als een bus, zo zal ook dit concertje dik gaan onderstrepen. Veel fuzz, veel feedback, veel vintage. Hoezee!


Thee Vicars

Three Towers Soul Club
Dit trio is ongetwijfeld het best bewaarde geheim uit Tilburg. Dj Ackee, dj Jobster en dj Erik laten je genadeloos swingen op de allerbeste sixties Motown & Northern soul, ska & boss reggae, sixties R&B, bossa nova, funk, boogaloo, rare groove, surf, exotica, garage en beat. Het allermooiste is dat de heren enkel gebruik maken van de originele lp's en 7" singles!

The Legendary Tigerman
The Legendary Tigerman is het alter ego van Portugees Paulo Furtado. Deze onemanbluesperformer pent simpele, maar o zo doeltreffende liedjes neer. Op het podium speelt deze übercoole Portugees drums, harmonica en gitaar en blèrt onvervalst in de microfoon. Liefhebbers van Ottoboy en Dead Elvis zullen deze legendarische tijgerman zeker omarmen!


The Legendary Tigerman

Thee Andrews Surfers
Nee, we hebben ze niet op alfabetische volgorde geboekt: Thee Vicars en het Belgische Thee Andrews Surfers. Deze afsplitsing van het helaas ter ziele gegane Fifty Feet Combo maakt onvervalste surfgarage. Hoor je dat boem-tjak-tjak, boem-tjak-tjak surfritme al in je hoofd deinen? Mooi! Want dan ben je goed voorbereid op het potje muziek dat deze heren je voor de kiezen gaan gooien. Beleef je ook maar het kleinste greintje lol aan het luisteren naar Link Wray, Dick Dale, MC5 en The Phantom Surfers dan bega je geen blunder om Thee Andrews Surfers te komen aanschouwen!