Dommelsch Locals Only! on Tour


met LiveXS


The Excitors + Kern Koppen + Wilsum


LOCALS ONLY! ON TOUR

Iedere maand worden drie eigenbeheer-acts door de redactie van LiveXS Popmagazine verkozen tot Local Hero op basis van door hen ingezonden opnamen. Recensies van de drie albums staan afgedrukt in LiveXS.

Eénmaal per jaar kan het publiek zijn voorkeur uitspreken en de favoriete Local Heroes van een jaargang aanwijzen. Een jury bestaande uit professionals van verschillende disciplines, wijst nog eens vijf bands uit de jaargang aan. Deze zes populairste en uitverkoren bands worden vervolgens uitgenodigd om een jaar lang intensief te touren langs drukbezochte zomerfestivals als Dauwpop, Parkpop, Torenpop, Fries Straatfestival en vanaf medio september ook in een flink aantal bekende popzalen waaronder Hedon Zwolle, 013 Tilburg, Mezz Breda, Tivoli Utrecht, Sugar Factory Amsterdam, Effenaar Eindhoven en Patronaat Haarlem.

In 2008 zijn de zes uitverkoren Local Heroes de groepen: Airbag, Chemisphere, The Excitors, Kern Koppen, Outerspace Overdose en, populairste band van het jaar, Wilsum.


The Excitors (pop) 00.00 – 00:30The Excitors komen uit Den Haag en specialiseren zich naar eigen zeggen in eenvoudige, doch aanstekelijke popliedjes. Dat is iets dat natuurlijk meer artiesten graag onder de knie zouden hebben. Hoe maak je nou zo’n liedje? Volgens The Excitors zit de perfectie in de ultieme combinatie van puntige structuren, heldere partijen en de fysieke overgave van het spel. Fris, catchy en meezingbaar zijn typeringen die je te binnen schieten als je de liedjes luistert. Britpop lijkt het meest voordehand liggende hokje, maar The Excitors verrijken hun geluid met een breed spectrum aan invloeden. Variërend van The Police tot aan Rage Against The Machine.

 


Kern Koppen (hiphop) 00.45 - 01.15Den Haag staat niet bepaald bekend om haar bruisende hiphop-scene, maar de formatie Kern Koppen wil daar verandering in brengen. Dit drietal geroutineerde hiphopfanaten bestaat uit de Ahab en Ki en de producer Tommy 2 Times. Het trio vormde de harde kern van het eveneens uit Den Haag afkomstige NuClear Family, maar na het uiteenvallen van die groep gingen de overgebleven heren als drietal verder. De verfrissende combinatie van live-instrumenten, platensamples en digitale effecten is kenmerkend voor Kern Koppen. Daarnaast zorgen de mc’s voor persoonlijke en eerlijke introspectieve teksten.

 

Wilsum  (rock) ‘Local Hero van 2008!’ 01:30 – 02:00

Wilsum Het debuutalbum van het Kampense Wilsum was in oktober 2007 meteen een schot in de roos. De groep maakt een authentieke mix van rock’n’roll en blues, die sfeervol en vet op cd is gezet. Maar goed, Wilsum komt dan ook uit het Memphis van Overijssel en smijt in een klassieke bezetting een brok energie over de planken, die zijn weerga niet kent. Geïnspireerd door bands als Grand Funk Railroad, Blue Cheer, Led Zeppelin en The Who werkt de band aan een repertoire met catchy songs die niet ergens blijven hangen, maar juist staan als een huis.