Booker T. and the MG's


plus Booker T. Afterparty met speciale LP Hoezen Expo in ons café!


+ dj Svn


Soulmeesters BOOKER T. and the MG’s na 20 jaar weer naar Nederland.

De meest fameuze band in de geschiedenis van de soulmusic, Booker T and the MG’s, komt na een afwezigheid van bijna 20 jaar weer naar Nederland. Destijds waren ze één van de uitsmijters van het North Sea Jazz Festival, ditmaal komen ze voor 3 exclusieve cluboptredens naar Nederland. De originele bandleden Booker T. Jones op keyboards, gitaarlegende Steve Cropper en bassist Duck Dunn worden aangevuld door drummer Steve Potts, neef van de in 1975 vermoorde drummer Al Jackson.

Booker T and the MG’s hadden als jonge band met eigen composities als o.a.Time is Tight en Green Onions wereldhits in de jaren 60. Zij waren bepalend voor de sound van de soulmusic uit die tijd omdat zij de tevens als vaste band te horen waren in de grote hits van Otis Redding, Wilson Pickett, Sam and Dave en vele andere soul- en bluesartiesten van het legendarische Stax-label.

Gitarist Steve Cropper geldt als één van de invloedrijkste gitaristen in de muziekgeschiedenis en is bovendien mede-componist van de grootste soul-klassiekers: hij schreef onder andere samen met Otis Redding “Dock of the Bay” , samen met Wilson Pickett “In the Midnight Hour” en samen met Eddie Floyd “Knock on Wood”.

Samen met bassist Duck Dunn is hij ook te zien in de fameuze Blues Brothers films als leider van de Blues Brothers Band.

Bandleider Booker T Jones ontbond de band in de jaren 70 voor een succesvolle carriere als producer/arrangeur/toetsenist voor onder meer Ray Charles, Neil Young en Willie Nelson.

Booker T and the MG’s zijn door de jaren heen altijd veelvuldig gevraagd om mee te werken aan projecten van ‘s werelds grootste artiesten. Ze ontvingen een Grammy Award voor hun complete werk en zijn opgenomen in de prestigieuze Rock and Roll Hall of Fame.

Uit liefde voor hun orginele soulmusic treden de onvermoeibare Booker T and the MG’s weer op en brengen hun opzwepende soul-grooves ten gehore alsmede de grote hits die ze scoorden met o.a. Otis Redding en Sam and Dave.

Vorig jaar bewezen ze op het fameuze SXSW festival nog altijd de nummer één soulband van de wereld te zijn die vandaag de dag nog altijd het vuur en de passie van de jaren ’60 tot leven weet te wekken.