Tindersticks


Let op! Locatie: Muziek Centrum Frits Philips; Eindhoven Airport Zaal.


+ Murder + dj Svn


De Effenaar presenteert in samenwerking met het Muziek Centrum Frits Philips een prachtig concert van Tindersticks.

Met het nieuwe studioalbum 'The Hungry Saw' is de Britse groep Tindersticks weer helemaal terug. De band rondom zanger Stuart Staples weet al sinds 1992 te boeien met haar melancholische en ingetogen songs, waar Staples met zijn warme baritonstem zijn literaire teksten veelal mompelend voordraagt.

De band bestaat tegenwoordig naast Staples uit keyboardspeler David Boulter en gitarist Neil Fraser. Live wordt de band bijgestaan door diverse sessie-muzikanten.

Na enkele eerdere goed ontvangen albums bereikt de band in 1997 met het album 'Curtains' haar voorlopige hoogtepunt. De plaat kenmerkt het typische Tindersticks geluid van die tijd, waar strijkers een belangrijke rol hebben in het creeren van de melancholische en dramatische sound.
Op het volgende album 'Simple Pleasures' laat de band echter een geheel andere kant van zichzelf zien. Het album is meer soulgericht en minder deprimerend dan het eerdere werk. Deze lijn zet de band door op de albums 'Can our Love' en 'Waiting for The Moon' (2003).

Na een periode waarin de band haar erste compilatie uitbrengt en Stuart Staples zich meer richt op z'n solowerk komt de band in 2008 terug met het meesterlijke 'The Hungry Saw'. Minder melancholie, soms zelfs opgewekt, maar bovenal heel erg Tindersticks. Effenaar en Muziekcentrum Frits Philips zijn dan ook erg trots dat de band in deze decemberfeestmaand Eindhoven aandoet.

Kindamuzik heeft een mooi artikel gewijd aan de band, dat je hier kunt lezen.