Chemistry


Alleen toegankelijk voor 18+! Voorverkoop via www.chemistry.nl en Primera winkels (www.primera.nl), Effenaar (dag)kassa en www.ticketservice.nl


Marcello + Remy + Bart Skils + Juan Sanchez + Presetone (Victor Coral & ONNO) + Makcim & El-P + mc Marxman + vj Micha Klein


CHemistry komt naar Eindhoven! Op veler verzoek een origineel CHemistry feest met haar authentieke sound. 

Vanaf de eerste roemruchte zaterdag (in 1995!) was de avond van de Amsterdamse gelijknamige organisator een instant hit. Op deze avonden smolt een divers publiek tot één grote, dansende massa met blije gezichten. Voor CHemistry is het nu tijd om andere steden in Nederland aan te doen. Verandering van spijs doet immers eten. Daarom: zaterdag 4 oktober: CHemistry, the original, in Eindhoven. Hier moet je bij zijn, dat is duidelijk.

CHemistry.toen
‘More than a theory’, stond er op de eerste CHemistry flyers, dat dit serieus bedoeld was werd al snel duidelijk. In de tijd dat CHemistry dertien jaar geleden begon was de combinatie van de juiste ingrediënten gebracht in een grote club (Escape) met goed licht en geluid ongekend. CHemistry was een pionier in het gebruik van MC’s, VJ’s, live acts en muzikanten, maar misschien nog belangrijker: de muziek. CHemistry doorbrak daar de muzikale grenzen tussen allerlei stromingen vooral tussen house en techno. Er werd, groots uitgepakt met top DJ’s en nieuw upcoming (inter)nationaal talent plus voor die tijd ‘gewaagde’ nieuwe ingrediënten zoals de VJ’s, MC’s, live muzikanten. Originele (prikkelende) promotiecampagnes met vele variaties op het CHemistry logo deden de rest.
CHemistry groeide uit tot een bedrijf dat zoveel jaren later verantwoordelijk gesteld kan worden voor het organiseren van duizenden ‘dansavonden’ en events met verschillende namen. Zo heeft CHemistry deze zomer het festival Generations of Love georganiseerd. Op deze dag werd gevierd dat house 20 jaar in Nederland is. Het resultaat was een uitverkocht festival en een zeer gemêleerd maar bovenal enthousiast publiek. Daarbij is CHemistry de afgelopen jaren gaandeweg actief geweest met vooruitstrevende feesten als RUSH en Rekord3r.

CHemistry.nu
Nadat de laatste CHemistry avond in 2004 plaats vond (na 520 edities in tien jaar), bleef het bij de organisatie jeuken om iets onder deze naam te  blijven doen. De CHemistry ‘feeling’ is nog steeds aanwezig! Op 15 maart heeft ze dit bewezen in Paradiso in Amsterdam. De avond in twee woorden: Sold out en Rockin’! Veelbelovend is dan ook deze CHemistry editie in de Eindhovense Effenaar. Een sterke combinatie van Amsterdammers en Eindhovenaren achter de draaitafels, ‘the voice’ van MC Marxman en VJ beelden van kunstenaar Micha Klein zorgen dat deze feeling door zal dringen op de dansvloer van de Effenaar. De voorverkoop is reeds gestart via  www.chemistry.nu en bij de Effenaar zelf.