RICH


Urban / hiphop. De minimumleeftijd voor Rich is 18 jaar, legitimatie verplicht.


Chuckie + Partysquad + Hardwell + The Opposites + Jay-B


Na Amsterdam, Den Haag en Rotterdam doet RICH nu ook Eindhoven aan. Het concept met al 6 jaar als basis Ibiza zal dit doen met hun Eclectic Edition. Ook op Ibiza is er naast de house editie een Eclectische editie geweest vorig jaar. Dit met o.a. Real el Canario als een van de headliners.

Voor de editie in Eindhoven zal zijn voormalige ´partner in crime´ Chuckie achter de draaitafels plaatsnemen. Jarenlang hebben ze samen als residents van het concept Treetz de clubs landelijk uitverkocht. De laatste editie van dit concept was in de Effenaar, de locatie waar dus ook RICH op vrijdag 4 juli zal plaatsvinden.

Chuckie is natuurlijk een van de grootste dj´s in de Nederlandse scène op dit moment. Jaarlijks verkoopt hij de Heineken Music Hall uit met zijn solo set. Dit jaar staat hij als een van de headliners van Sensation op de middenstip van de Amsterdam Arena. Naast Chuckie zullen er nog twee andere Bazen van de Clubscene aanwezig zijn, The Partysquad. Deze twee heren hebben werkelijk alles wat er binnen te halen viel, zich eigen gemaakt. TMF Awards, MOBO Awards, 2 keer een soundtrack van bioscoopkrakers en meerdere topnoteringen in de vaderlandse Top 40.

The Partysquad en Afrojack hebben de handen ineengeslagen. Ze brachten vrijdag 30 mei officieel hun nieuwe single “Drop Down (Do My Dance)” uit, die al enige tijd het uitgaansleven onveilig maakt. Vanaf dinsdag 26 mei was de clip een week lang te zien als Superclip op TMF.

In het kielzog van deze twee giganten is Hardwell bezig zijn sterrenstatus tot wasdom te brengen. In deze tijden van het downloaden, verkopen zijn compilatie cd´s aantallen die doen denken dat downloaden niet eens bestaat! Eclectic Beatz is een van deze succes cd´s van zijn eigen label Slized die bij Digidance is ondergebracht. Met deze cd heeft hij al meer dan 3 top tien noteringen gehad. Dat doen niet veel artiesten hem na. Hiernaast produceert hij ook zijn eigen tracks. De Hardwell track ‘Guess What, een productie in samenwerking met Chuckie, behaalde vorig jaar al meerdere compilaties, waaronder het Sneakerz album en de Steve Angello Sizeism mix-CD. Met support van grote (inter) nationale DJ namen als Erick Morillo, Axwell, David Guetta, Steve Angello, Laidback Luke, Benny Rodrigues en Fedde le Grand, loopt het succes van deze track ook dit jaar nog heel goed.

Alsof dit niet genoeg is er ook nog een optreden van The Opposites. Deze naam, omdat Twan (a.k.a Big 2) heel lang en blank is en Willy heel klein en donker. Big2: “En omdat ik vet knap ben en Willy vet lelijk.” Hun laatste cd is `begin twintig´ De titel zegt het al. The Opposites, die het Nederlandse muzieklandschap wel even in brand zouden steken met debuutalbum ‘De Fik Erin’, zijn geen tieners meer. Nog steeds bevat de cd genoeg lompe, brutale grootspraak en puberale humor om de geuzennaam ragboer met eer te dragen. Er schuilt echter meer in rappers Big2 en Willy. Luister en beleef hoe het levenspad van een tweetal jonge, talentvolle mc's zich vertaalt naar confronterende maar verrassend eerlijke muziek. - de vaardigheden van Big 2 als producer zijn niet stil blijven staan, getuigt de brede sound van het album. Het vunzig feestelijke ‘Dom Lomp & Famous’ ft. Dio & Willie Wartaal (De Jeugd van Tegenwoordig) was de eerste single, gevolgd voor `Me Nikes` beiden tophits met hoge noteringen en die de clubs hebben doen rocken! De avond zal gestart worden door Jay-B de resident van het concept die door heel Europa de sound van RICH vertegenwoordigt.