Michael Franti & Spearhead


soul, funk, reggae, rock en hiphop.


+ Kraak & Smaak (dj-set) + Sunz of Banditos (dj's)


Michael Franti is de Grote Vriendelijke soul-, funk-, reggae- en hiphop-Reus van Spearhead. Door de aderen van de Amerikaanse bombast loopt bloed dat ongetwijfeld genetische parallellen vertoont met dat van Marvin Gaye, Sly Stone, Bob Marley en Chuck D (Public Enemy). En dat resulteert op het podium meestal tot een imposant staaltje dansbare en optimistische muziek.

Toch zijn de teksten en thema's van Michael Franti & Spearhead niet lichtvoetig op te vatten. Franti stelt namelijk veel politieke en menselijke problemen aan de kaart, waar hij maar kan. Zijn teksten zijn altijd sociaal geëngageerd, maar ook al zijn de onderwerpen van de nummers van Spearhead niet altijd even lichte kost, wanneer hij op het podium verschijnt, tovert Franti met zijn natuurlijke positieve charisma een collectieve glimlach op de gezichten van zijn aanhoorders!
 


Sunz of Banditos

Sunz of Banditos
Sunz of Banditos duikt platenbakken in en duint het net af op zoek naar aanstekelijke beats, ritmes, melodieën, blazers en baslijnen van toen nu en uit de toekomst. Vinyl avonturen vol rauwe funk, soul, hiphop, disco, latin, nu-jazz en reggae als ingrediënten voor de dansvloer. Zoals bekend van hun eigen B-BOPPIN' feesten met aKul Kid & vonAllesua als gastheren!