Blue Cheer


Enige NL show! Dé Stoner en Heavy metal pioniers!


+ INFA + dj Walter Roadburn


Blue Cheer
Vanavond een flinke dosis rocknostalgie op het podium van de Effenaar! Nog altijd geniet Blue Cheer een grote populariteit onder jong en oud publiek en laten rockbands zich nog altijd beïnvloeden door de sound van deze medegrondleggers van wat later stonerrock of heavy rock genoemd zou worden.

Het bekendst is de band natuurlijk vanwege de Eddie Cochran cover "Summertime Blues", de single die in 1968 wereldwijd de 1e plaats haalde in de hitlijsten, ook in Nederland.
De muziek kent haar oorsprong in blues, maar door de psychedelische inslag en het luide spel onderscheidde de band zich al snel van de concurrentie. In 1968 verscheen ook het legendarische album "Vincebus Eruptum", waarmee de band zichzelf in een klap de grondlegger van de heavy rock mocht noemen.

Na diverse albums en bezettingswisselingen in de jaren die volgden, is de band sinds het in 2007 verschenen album "What doesn't Kill You" begonnen aan een serieuze comeback. Mede dankzij het prestigieuze Roadburn festival, die de band in 2007 als een van de headliners voor haar festival programmeerde, leeft Blue Cheer weer volop.

Tijdens deze tour zal de band middels een tv-special uitvoerig aan bod komen in het befaamde Rockpalast.

Fans en liefhebbers van stonerrock, heavy rock en metal moeten deze mother of heavy rock gewoon gezien hebben!  


1968


2007

INFA
Dat authentieke rock nog altijd leeft, bewijst het piepjonge kwartet INFA. Met een gemiddelde leeftijd van 16(!) jaar zou je zeggen dat ze nog nooit van Led Zeppelin of Black Sabbath gehoord hebben. Maar niets is minder waar! Waarschijnlijk staat de platenkast van papa vol met platen van Jimi Hendrix, Mountain en Blue Cheer, want zo authentiek als de rock van INFA klinkt moeten ze in hun prille jeugd niets anders gedaan hebben dat deze platen grijsdraaien. Met de opkomst van de retro-heavy rock van Wolfmother en The Answer hebben we nu ook in eigen land een serieuze kandidaat: kom INFA checken!