Ellen ten Damme + Shane Shu


Ellen ten Damme
She acts, sings, composes, makes music, writes en dances, but most importantly of all: this lady rocks! Ellen ten Damme is zangeres, componist en actrice. Naast haar muziek kent men haar van vele Nederlandse en Duitse TV series en films en natuurlijk van de Zwitser Leven commercials met Huub Stapel. Ook is ze columniste geweest voor de Volkskrant en presenteert ze ieder jaar "De Vrienden van Amstel Live". Haar "Parade" shows waarin ze in de huid kruipt van o.a. Nina Hagen, Marlene Dietrich en Blondie zijn razend populair. Kortom: Ellen ten Damme is een vrouw met vele gezichten, maar met nog meer talenten.

Shane Shu
Eén van de verrassingen van Noorderslag was ongetwijfeld Shane Shu. Deze frisse formatie rondom de Nederlands/Canadese frontman Shane brengt originele, opgewekte samplepop. Door het catchy deuntje van de debuutsingle “The Way She Talks To Me” zou het zomaar kunnen dat de lente dit jaar extra vroeg aanbreekt.
Later dit jaar volgt het titelloze debuutalbum. De plaat bevat tien onweerstaanbare liedjes, waar stylistisch lastig een vinger op te leggen is. Shane zelf zweert bij de vier B’s: The Beatles, Beastie Boys, Beck en (Jeff) Buckley. Op het podium brengt het gezelschap een visueel spektakel door de opvallende zangeressen, maar ook door de prachtige visuals.


Shane Shu