The Dillinger Escape Plan


Reeds gekochte kaarten voor de afgelaste shows zijn nog steeds geldig.Let op: bezoekers met een ticket van de afgelaste show van The Dillinger Escape Plan + Meshuggah krijgen op vertoon van het tick


+ Poison the Well + Stolen Babies


The Dillinger Escape Plan
Een gebroken voet van gitarist Ben Weiman gooide eerder roet in het eten, maar nu komen ze toch echt naar de Effenaar! Als een van de voornaamste én bruutste exponent van de mathcore/metal-scene levert The Dillinger Escapce Plan het ware beuk- en stompwerk af waar de Effenaar nog lang van op zijn grondvesten zal schudden! Maar vergis je niet, achter de muur van schijnbaar onbesuisd geweld schuilen topmuzikanten die de grenzen opzoeken van wat mogelijk is met hun instrument.
Met gevaar voor eigen leven gooit deze band alle ledematen in de strijd voor shows met een hoog testosteron-gehalte. Dat de mathcoreband (een combinatie van metal, grindcore, hardcore, mathrock en jazz) tijdens deze capriolen nog ontiegelijk strak uit de hoek kan komen, mag gerust een wonder genoemd worden. Met name zanger Greg Puciato is een imponerend type dat bijna letterlijk over lijken gaat tijdens live-shows. De ravissant lijkt zijn longen consequent uit zijn lichaam te brullen wanneer hij eenmaal op het podium staat!

Na eerdere samenwerking met onder andere Mike Patton en het vertrek van drummer Chris Pennie, staat 2008 voor ‘Dillinger’ in het teken van de nieuwe plaat ‘Ire Works’. Met recht één van de beste metalplaten van het afgelopen jaar! Zeker ook gezien de ongekende variatie die deze band in haar spel weet te leggen. Tussen het geknal door hoor je namelijk de nodige scheuten fusion en ongekende instrumentale spitsvondigheid die deze band alleen nog maar meer uniek maken!

Poison the Well
Poison the Well kun je eigenlijk niet zomaar een voorprogramma noemen: deze band heeft namelijk al flink zijn strepen verdiend met hun unieke, eigenwijze metalcore/post hardcoresound. In 2007 brachten de Amerikanen met 'Versions' hun vijfde album uit. Ze keerden daarmee terug van een majorlabel naar een independant label. Iets wat wellicht inderdaad beter past bij de opruiende muziek van dit gezelschap. Houd je van Refused, Thrice of Between the Buried and Me, dan is de kans redelijk dik ook PTW je goedkeuring kan krijgen. Een meer dan vette opmaat naar het geweld van Dillinger!

Stolen Babies
In Stolen Babies vinden we iemand terug die deze avond twee keer aan de bak moet. Drummer Gil Sharone drumt namelijk bij zowel The Dillinger Escape Plan als in Stolen Babies. In laatstgenoemde band kan hij een ietwat ander ei kwijt dan dat hij bij Dillinger legt. Stolen Babies maakt namelijk lekker verknipte avantgarde metal die doet denken aan die van Sleepytime Gorilla Museum, maar ook hier en daar tegen het materiaal van Mr. Bungle aanschurkt. En af en toe hoor je vleugjes Dresden Dolls. Bovendien hebben Gil en zijn bassende broer Rani bijdrages geleverd aan Puscifer, het project van Tool-zanger James Maynard Keenan. Een avontuurlijke band die je aan het begin van deze avond zeker niet mag missen!

De tour van The Dillinger Escape Plan wordt gepresenteerd door Myspace en Rock Tribune.