Let's Quit : XX-mas party.


Op 4e kerstdag 2007 staat de XX-mas ska party op het programma in de Effenaar. Eindhoven viert het 20e levensjaar van de Light Town Ska scene, a.k.a. Eindhoven Rock Steady!

In december 1987 ziet de ‘all Eindhoven skaband’ Let’s Quit het levenslicht met zes man die niet meer samen op een middelbare school in Woensel zitten. Hun eerste concert is meteen een show voor 2000 man en de toon is meteen gezet. Eerst nog met covers uit de gloriejaren van Madness, The Specials, Bad Manners, The Selecter en The Beat. En niet veel later met een compleet eigen set, zeker onder invloed van bands op het legendarische skalabel 2tone records. De Nederlandse ska scene heeft illustere voorgangers voortgebracht als Mark Foggo en Mr. Review, maar binnen dat wereldje is Let’s Quit een band die een uniek geluid neerzet.
De kern van Let’s Quit is al die tijd onveranderd gebleven, de helft van de eerste zes bandleden doen het nog steeds. De andere helft is in die 20 jaar samengesteld door op zijn minst 54 verschillende musici, waarvan sommigen meer dan eens bij Let’s Quit terugkeerden.

Nu is het tijd om terug te kijken op die 20 jaar ‘Eindhoven de gekste ska’ en op 28 december gaat het loos tijdens de all night ‘LQ XX-mas ska party’ in de Effenaar: Frontman Bas van Dijk maakt zijn selectie van de beste Let’s Quit songs uit 20 jaar die op die avond voorbij zal komen. ‘The party continues’ met de internationaal vermaarde Jamaican Jukebox DJs. Dat belooft dus weer eens een gevarieerde skankin’ all nighter te worden!

Let’s Quit Dec. 2007 line up:                                 
Odin Androg, Toetsen
Wilfred de Leeuw, Gitaar
Rik Sonnemans, Bas
Hans van de Perre, Drums
Thom Kooijmans, Alt Sax
Joost van Leeuwen, Tenor Sax
Albert Koffeman, Trompet
Bas van Dijk, Zang

Guests:
Bas van de Biggelaar (Beef), Toetsen
Arnoud Rus, Gitaar, Aid Mrkonjic Solo Gitaar
Peter Trommar, Blokfluit, Shouts and fancy footwork”