Babyshambles (uitgesteld tot 19 februari!)


Let op! Deze show is uitgesteld naar dinsdag 19 februari 2008. Reeds gekochte kaarten blijven geldig!


+ support


Driemaal is scheepsrecht! Nadat de show van Babyshambles eerder tot twee keer toe werd afgelast, komt Pete Doherty nu toch echt naar Eindhoven!

Babyshambles. Pete Doherty. Kate Moss. De groep, de man, de relatie.
Kate Moss is inmiddels ingeruild voor een Parijse kunstenares en dankzij de afkickkliniek is Doherty weer enigszins bijgekleurd. In de media lijkt het soms alsof Babyshambles vooral om het fenomeen Pete Doherty draait en de muziek maar bijzaak is. De charmante Doherty staat per slot van rekening voor rock-'n-roll in zijn puurste vorm. De verleiding om dat imago uit te vergroten is dan ook bijzonder groot en het is bovendien makkelijk een heroïneverslaving te romantiseren als de persoon in kwestie ondanks zijn verslaving zeer charismatisch is, mooie liedjes blijft maken, de wereld zo’n beetje rondreist en een heftige relatie met topmodel Kate Moss achter de rug heeft.

Laten wij de muziek dan niet vergeten. Babyshambles maakte met “Down In Albion” een lekkere en succesvolle debuutplaat. Hun losse mix van The Clash, The Jam, The Smiths, de vroege Happy Mondays en natuurlijk The Libertines werkt zeer aanstekelijk. En hoewel de Babyshambles lekker rammelen maakt dat Pete Dohethy’s songs niet minder geniaal. Wie heeft er de fantastische single “Fuck Forever” niet wekenlang in zijn kop gehad?

Nu is er de tweede plaat “Shotter’s Nation”. Het rammelt nog steeds, maar de plaat is met heerlijke rockers als de eerste single ‘Delivery’ wederom een schitterend voorbeeld van de muzikale kwaliteiten van Doherty en consorten.

Pete Doherty dreigt een beetje de Jim Morrison, Kurt Cobain of Sid Vicious van onze tijd te worden. Daarom zijn de weinige clubshows die Babyshambles geeft stuk voor stuk behoorlijk legendarische gebeurtenissen. Iedere show kan de laatste zijn. Als hij überhaupt al komt opdagen voegt de pers daar dan meestal cynisch aan toe. Hij lijkt er dankzij de nodige hulp wat beter aan toe te zijn, staat in thuisland Engeland in grote stadions zoals Wembley, maar komt 17 januari in Eindhoven in ieder geval een voor Babyshambles begrippen intieme clubshow geven!