Elvira Nikolaisen


Singer-songwriter/pop. Dit is een verplaatst concert. Reeds gekochte kaarten voor de orginele datum (26-9-2007)blijven geldig.


+ Rob Klerkx (Moke) & The Secret (o.a. Jelle Paulusma van Daryll Ann)


Elvira Nikolaisen is geboren op 16 Juli 1980 in Moi, Noorwegen. Zij treedt momenteel in de voetsporen van Maria Mena. Met haar debuutalbum Quiet Exit hoopt ze internationaal evenveel succes te boeken als haar landgenote.

Nikolaisen komt uit een grote muzikale familie. Haar ene broer is de frontman van Noorse punkband Silver en haar andere broer en zus spelen in de band Serena Maneesh. Nu is dan als laatste de oudste telg van de familie aan de beurt om door te breken. In Noorwegen is dat haar inmiddels al lang en breed gelukt. Haar debuutsingle Love I Can't Defend scoorde ze in haar thuisland eind 2005 al een grote hit. Elvira's debuutsingle werd snel opgepikt door radiostations en ze bestormde de hitlijsten in razend tempo. Binnen een paar weken stond ze in de top 3 van de Noorse charts. Toen uiteindelijk haar album 'Quiet Exit' uitkwam, werd de Elvira hype nog groter. Nu is Elvira Nikolaisen een begrip geworden in Noorwegen.

Quiet Exit opent met het catchy Love I Can't Defend. Een lichtvoetig popliedje over liefde waarin ze zichzelf verloren heeft. Wij moesten erg denken aan die andere frêle Noorse: Maria Mena. En tegelijkertijd doet ze denken aan die andere pianodame. Je zou haar de Norah Jones van het koele Noorwegen kunnen noemen.

In het begin van de zomer van 2007 gaat Elvira internationaal. Ze begint allereerst in Nederland, na het overweldige succes van haar Noorse voorganger, Maria Mena.

Rob Klerkx (Moke)
In het voorprogramma speelt deze avond Rob Klerkx. Momenteel gooit hij hoge ogen als drummer van zijn band Moke. Maar ook als solo-artiest is deze multi-instrumentalist iemand die het ver kan gaan schoppen. In recensies wordt zijn materiaal vergeleken met dat van Dave Matthews. Geen mis te verstane openingsact deze avond dus die zowel fans van Moke, als van Elvira Nikolaisen kan bekoren!