The Fall of Troy + Daughters


The Fall of Troy
The Fall of Troy is een Amerikaans trio dat een waanzinnige mix maakt die doet denken aan de melodieën van Coheed & Cambria, de gestoorde energie van The Blood Brothers en de mathcore van The Dillinger Escape Plan. Muziek dus met een flinke dosis avontuur en manie, gemaakt door drie puike muzikanten die op het podium hard tekeer gaan, maar tegelijkertijd hun virtuositeit tentoon spreiden.

Onlangs kwam 'Manipulator' uit, alweer het derde album van het drietal. Hierop hoor je naast bovengenoemde bands ook vleugjes King Crimson (de spitsvondig gevonden ritmes), Rush (de hoge zang) en ook zeker At the Drive-In (de kont-tegen-de-krib-attitude). De drie heren zijn nog maar begin twintig, maar laten een enorm volwassen creativiteit horen die nog heel veel goeds beloofd voor de toekomst. Ook in het heden breekt TFOT al de nodige potten. Afgelopen mei gingen ze nog uitgebreid op tournee als support van The Deftones. Maar het lijkt ons zeker niet uitgesloten dat The Fall of Troy de prestaties van deze band gaat evenaren!

Daughters
Ook Daughters is een band die een enorme partij energie, vindingrijkheid en een gezonde dosis gestoordheid in hun muziek knalt. Me dunkt! Om een beetje in de buurt te komen van de muziek van Daughters, kun je het best denken aan een bizarre botsing tussen Gallows, These Arms Are Snakes en The Locust. Post-hardcore/mathcore dus waar de vonken vanaf springen. Luister naar het album 'Hell Songs' en je hebt een kleine indicatie van wat deze band live kan. Hier moet je op zijn minst een paar energiedrankjes voor op hebben, om dit bij te kunnen houden!