Moke


vanwege de succesvolle kaartverkoop is de show van Moke verplaatst naar de Grote Zaal!


+ The Stutters


Het kan je eigenlijk niet ontgaan zijn dat Nederland er een britpopact van formaat bij heeft. Een Champions League tune, een Essent Award, een flinke rij festivalshows (waaronder Lowlands, London Calling, Oerol en Metropolis) en een rij clubshows waar je u tegen zegt.

Inderdaad, we hebben het over Moke, de band die haar bekendheid in eerste instantie te danken heeft aan niemand minder dan ‘the modfather’ himself Paul Weller. Het was Weller die de band omarmde en de kans gaf om te openen voor zijn shows in diens eigen Londen.

Daarna ging het hard, met naast eerder genoemde wapenfeiten de release van het debuutalbum 'Shorland', dat bol staat van catchy britpoptunes. Aangevoerd door Belfast kid Felix Maginn (ja, zanger Felix is een ras-echte Ier) neemt de band je mee met liedjes die veelal gaan over de persoonlijke beslommeringen van de zanger. De titel 'Shorland' slaat op de Jeepachtige terreinwagen van de bezetter, die de inwoners van Belfast altijd zo veel angst inboezemde. ' Emigration Song' gaat over Maginns vertrek uit Ierland. ‘Ik kon niet anders dan maar weggaan,’ zegt Maginn. ‘Het ging niet eens zozeer om het ontbreken van een goede toekomst daar, als wel om dat ik daar niet kon doen wat ík wilde doen. De situatie was veel slechter bij mijn vertrek destijds.’ Je kunt de man weghalen uit Ierland, dat betekent niet dat Ierland weg is uit de man. ‘Van mij mag je vasthouden aan hetgeen je dierbaar is. Met ‘n vlag wapperen, kan geen kwaad, zolang je er maar geen nare bijbedoelingen bij hebt.’

Wie niks heeft met goede popteksten, houdt schitterende melodieuze nummers over met een lekker indie poprandje. Wie wil, kan meezingen als een heuse Ier.

The Stutters
Dit snelgroeiende gezelschap uit Amsterdam gaat lekker! Na door 3VOOR12 uitgeroepen te zijn als 'Hollandse Nieuwe' krijgt de band uit alle hoeken en gaten optredens aangeboden. De bandleden laten zich beinvloeden door bands als The Knife, David Bowie en The Hives, maar dat zegt eigenlijk meer over hun muzieksmaak dan de daadwerkelijke sound van de band.
Vanavond zullen ze opwarmen voor Moke, waarbij de band Eindhoven gaat overtuigen van haar naar eigen zeggen 'flat fast rock'n'roll and amazing focus on live energy'.