Vive La Fête


electrorock


Dans Le Rock


Sinds de show van Vive La Fête tijdens het openigs festival van de Effenaar waarbij het nieuwe dak er alweer zowat af werd geblazen, wachten we met smart op een full length clubshow van onze helden. Vanavond kunnen we eindelijk los!

Vive la Fête speelt hun 'kitschpop' tijdens modeshows van niemand minder dan Karl Lagerfeld en leuken ook nog eens zijn privéfeestjes op. Maar vooral bekend zijn ze om hun gewaagde en energieke liveshows met aan het roer de sekslustige zangeres Els Pynoo en haar fijne, gitarende echtgenoot Danny Mommens. 

Dat Vive La Fête een electroROCK band is bewijst de nieuwe plaat "Jour de Chance". Meer rock, meer diepgang, meer emotie en variatie ten top. Net als de vorige platen van de band loopt ook "Jour De Chance" weer over van geilheid. Geilheid die tot dusver vrijwel uitsluitend werd gevangen in 80s elektronica, 70s disco en een flinke dosis Brigitte Bardot. Maar op Jour De Chance schuift Vive La Fête ook de gitaar naar voren. Jour De Chance rockt daarom wat steviger dan zijn voorgangers, maar gelukkig gaat dit nergens ten koste van de verleidingskracht van de muziek van de Belgen. Ook Jour De Chance is weer de soundtrack van een broeierige zomerdag, een warme zomeravond en vooral een klamme midzomernacht. Muziek die meedogenloos verleidt en betovert, muziek die de temperatuur een paar graden doet stijgen, muziek waarvan het zweet je uitbreekt. Dat wordt dus weer champagne drinken en dansen tot we een ons wegen!

Dat kan gelukkig tot in de late uurtjes door gaan op de afterparty met Dans Le Rock en The Longmen.

TIP!: check het concert van Nouvelle Vague voor new wave classics in een zomers bossa nova jazz jasje.