Wir sind Helden


Alternatieve pop


+ Polarkreis 18


Helden zijn het, de drie heren en één dame van Wir sind Helden. Zeker bij onze oosterburen althans, waar de band een megastatus geniet. In Nederland is het alternatieve popkwartet ook langzaamaan bezig hun heldenstatus met dikke vilstiftlijnen te onderstrepen. Twee genadeloze concerten op Pinkpop zijn daar het levende bewijs van. Licht leunend op invloeden van de Neue Deutsche Welle (lees: Duitse new wave/punkerige pop uit de 80's als Nena), maakt Wir sind Helden frisse, melodieuze alternatieve popmuziek met snufjes synthpop, scherpe randjes en lekkere deuntjes. De band zou je kunnen bestempelen als een Duitse variant van Garbage of The Cardigans.
De stem van frontvrouw Judith Holofernes is lief en eigenwijs tegelijk. Ze zingt er in ieder geval de meest catchy pretpopnummers mee aan elkaar die je in zo'n zomerse stemming zouden kunnen brengen dat zelfs de meest verstokte Nederlandse voetbalfans erdoor spontaan fan van 'Die Mannschaft' zouden kunnen worden. 
Over voetbal gesproken: Studio Sport gebruikte vorig jaar tijdens het WK dagelijks het hitnummer 'Wenn es passiert' (zie deze link, mocht je het deuntje willen horen) waardoor WsH een nog grotere voet tussen de deur kreeg in de Lage Landen. 

Met het fonkelnieuwe album 'Soundso' doet Wir sind Helden bovendien nóg meer goede zaken dankzij lekkere electropopinvloeden. Vijzel je Duits maar alvast een beetje op en bereid je voor op een lekker avondje meeblèren van WsH-materiaal! Dikke kans dat Wir sind Helden onze dikste Duitse Effenaar-vrienden worden!    

 

Wir sind Helden krijgen vanavond ondersteuning van een groep Duitse collega's. Polarkreis 18 is een nieuwe band uit de voormalige Oost-Duitse stad Dresden. Het vijftal zoekt met haar koele mix van postrock, synthpop en avant-garde electronica de grenzen van de gevoelige popmuziek op. In het thuisland wint de band de laatste tijd enorm aan populariteit, niet in de minste plaats te danken aan het sterke debuutalbum dat eerder dit jaar verscheen.