Charlie Dee


+ OlivierWie is Charlie Dée?
Er zijn heel wat antwoorden mogelijk op deze vraag, maar er is er maar eentje juist: Charlie Dée is...Charlie Dée. Deze unieke dame uit Rotterdam staat voor een prachtige verzameling songs, die haar visie op het leven (en de liefde) weerspiegelen. Met subtiele intelligentie en, af en toe, gevoel voor humor onthult zij stukje bij beetje fragmenten uit haar eigen ervaringen. Charlie Dée is een songwriter met een verhaal en een bijzonder karaktervolle stem.

Haar debuutplaat "Where Do Girls Come From" komt in 2006 uit en veroorzaakt een golf van interviews en lovende reviews waarin zij veelvuldig wordt geassocieerd met grote namen als Rickie Lee Jones, Carole King en Joni Mitchell. Met haar scherpe teksten schetst Charlie een beeld van melancholie, optimisme en eerlijkheid op een warm, persoonlijk en muzikaal zeer afwisselend album.

Geen reden voor Charlie om achterover te leunen want al een jaar na het debuutalbum verschijnt de ijzersterke en verrassende opvolger: "Love Your Life". Een plaat waarop zij  het singer/songwriter genre in feite ontstijgt. De vele liveoptredens hebben onmiskenbaar hun sporen achtergelaten in haar nieuwe songs. Wie Charlie weleens live zag, weet dat ze kan rocken en op haar nieuwe cd laat ze die kant van zichzelf de vrije teugel. Gesteund door haar indrukwekkende band laat Charlie horen en voelen wie zij is.

“Love Your Life” is stoer, opwindend, bevrijdend maar ook ontroerend. Want het hart van de Rotterdamse klopt nog onverminderd warm en als ze zingt geeft ze dat zonder reserves aan haar luisteraar.

"Love Your Life" is een rode draad in het roerige leven van Charlie Dée. Zingt ze op  "Where do girls come from" al : "This is what life is, some people lose. But I always knew I had to give it a better try".

Ook nu kiest ze voor de hoop. Charlie rockt en verwarmt als nooit tevoren.