Afgelast

Entombed: CANCELLED


Het optreden dat Entombed zou geven, is helaas gecancelled wegens een sterfgeval in de familie van gitarist Alex. Reeds gekochte kaarten kunnen wprden geretourneerd bij de bekende voorverkoopadressen.


+ Scenario II + Fuelblooded


Wanneer de Zweedse band Entombed ter sprake komt, gaan er doorgaans snel twee handen met gestrekte pink en wijsvinger de lucht in en vallen meestal binnen afzienbare tijd op een grommende, volop respecterende toon de woorden 'Left Hand Path'! Met uitroepteken ja! Want dit monumentale metalalbum waarmee Entombed in 1990 de wereld verraste, is niks minder dan een standaardwerk voor wie ook maar een beetje into deathmetal is. Over wat er zo uniek is aan die plaat is al veel gezegd en geschreven. De meest gangbare conclusie is in ieder geval dat Entombed het wisten (en weten) te flikken om het extreme geluid van bijvoorbeeld Napalm Death en Carcass te combineren met de techniek van Death, logge stonerriffs én een puike pot songschrijvercapaciteiten. Alsof alles even op zijn plaats viel!

Maar genoeg geluld over 'Left Hand Path'. De Zweden hebben namelijk wel meer op hun palmares dan dit knalalbum. Acht andere studioplaten om precies te zijn. En daar mogen we binnenkort nummero negen aan toevoegen wanneer 'Serpent Saints - The Ten Amendments' het daglicht ziet. Met de nieuwe drummer Peter Stjärnvind in de gelederen, knallen de heren weer als vanouds. Dikke kans in ieder geval dat bij hun show in de Effenaar ook nu weer die hand met duivelshoorntjes de lucht in gaat wanneer het brute materiaal voorbij komt!