The May Bees


Dat je als relatief onbekende band in korte tijd veel kunt bereiken bewijst The May Bees. Nog geen twee jaar na de oprichting kan de band al terug kijken op twee briljante EP’s, uitstekende recensies in onder andere OOR, Kindamuzik en FRET, airplay op radiostations als Studio Brussel en Kink FM en niet te vergeten een enorme waslijst aan shows in binnen- en buitenland.

De kern van The May Bees bestaat uit songsmid en gitarist Gregory Orange en drumster Marzj. Marzj kennen we onder andere nog van League Of XO Gentlemen en incidentele optredens met K’s Choice en Venus In Flames. Samen delen ze een passie voor rauwe, integere en verrassende popsongs. Dat wordt concreet vertaald in de muziek van The May Bees en vergelijkingen met bands als Guided By Voices, Dinosaur Jr. en The Pixies dringen zich hierbij op.

The May Bees hebben afgelopen najaar veelvuldig en succesvol door de VS en Canada getourd. De band deed in die periode veel shows als headliner en speelde in oktober in New York als support van Bettie Serveert. Dit voorjaar brengt het Amerikaanse indielabel Wampus Multimedia het album ‘Drop Little Boy’ uit, wat een compilatie betreft van de twee eerder verschenen EP’s ‘Fake Around’ en ‘Blame It On The Other Ones’, aangevuld met een aantal nog niet eerder uitgebrachte nummers. Een nieuw album van de Arnhemse/Rotterdamse indierockers is in de maak, een live voorproefje hiervan krijg je vanavond.