Tribute To Monsters Of Rock: ACtion in DC + Motörheat + Megaseth


Rock/metalGoed zijn ze he, in het verzinnen van vette bandnamen? Altijd weer lachen met die tributebands! Maar alle gekheid op een stokje: we hebben hier niet te maken met de minste tribute-brengers. Nee, ACtion in DC, Motörheat en Megaseth brengen het materiaal van, je raadt het al AC/DC, Motörhead en Megadeth als ware deze grootheden zelf voor je neus staan te beuken. Want beuken, dat kunnen ze alledrie!

Allereerst ACtion in DC: deze band timmert al bijna twintig jaar aan de weg met onvervalste versie van de beste AC/DC-songs. Je moet echt even met je ogen knipperen om te checken of dat nu Angus Young zelf is die in zijn schoolpakje voorbij huppelt of niet. De heren van ACtion in DC maken er letterlijk een knallende rockshow van die eer doet aan zowel het Bon Scott-tijdperk als uit de Brian Johnson-periode!

Ook Motörheat vertoont opvallend veel gelijkenissen met hun grote broers van Motörhead. Dit drietal beukt minstens net zo hard als Lemmy en kornuiten! Motörheat staat voor pure rauwheid en grijpt graag met nostalgie terug naar het ruwe rockdecennium van de jaren zeventig! Kortom een band vol kracht, vuur en RAWK!! waar Motörhead zelf bijna een puntje aan zou kunnen zuigen!

Datzelfde geldt voor Megaseth, een tributeband met songs op het repertoire van Megadeth. De nadruk ligt bij deze Eindhovense boys op de eerste vijf albums die Dave Mustaine er met zijn band Megadeth uitknalde. Als een ware 'Symphony for Disctruction' waart Megaseth door het muzikale tribute-landschap. Dat wordt headbangen tot je nek er bijna van knapt!